Batı Trakya Haber

Başkonsolos Ünal: “Batı Trakya Türklerine Şükranlarımızı Sunuyoruz”

“Yunanistan’ın ülkemizle gösterdiği dayanışma çok değerli. Batı Trakya Türklerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

Başkonsolosu Aykut Ünal, “Yunanistan’ın ülkemizle gösterdiği dayanışma çok değerli. Batı Trakya Türklerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, anavatan Türkiye’de yaşanan deprem felaketini ve Batı Trakya Türkleri ve Yunanistan’ın depremzedeler için yaptıklarını değerlendirdi.

Gümülcine’den yayın yapan Radyo CITY’ye konuşan Başkonsolos Ünal, depremzedeler için başlattığı kapsamlı yardım kampanyası için Batı Trakya Türk Azınlığı’na teşekkür etti. Aykut Ünal, “Bildiğiniz gibi, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu para ve malzeme yardımları için tüm kurul paydaşlarının, yani müftülüklerin, belediyelerin, derneklerin dahil olduğu ve çok iyi işleyen bir mekanizma kurdu. Pazara kadar devam edecek. Danışma Kuruluna sonsuz teşekkürler. Biz de fırsat buldukça bu çalışmalara dahil oluyoruz.” dedi.

Aykut Ünal, Yunanistan genelinde kampanyalar düzenlendiğine dikkat çekerek, “Yunanistan’ın ülkemizle gösterdiği dayanışma çok değerli.” diye konuştu.

Başkonsolos Ünal şunları kaydetti: “Ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin derin üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu felaketin haber alınmasıyla birlikte bizi yalnız bırakmayan, manevi ve maddi desteğini gösteren ve tüm imkanlarını zorlayarak ülkemize yardım için seferber olan Batı Trakya Türklerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Başkonsolosluk olarak, Atina Büyükelçiliğimizin öncülüğünde Yunanistan’daki tüm temsilciliklerimizin dahil olduğu, anlık işleyen bir sistemin parçasıyız. Bakanlığımızdan alınan talimatlar çerçevesinde sizlerin de takip ettiği duyuruları yapıyoruz. Destek tekliflerini ihtiyaçlarla karşılaştırarak doğru adreslere kanalize ediyoruz.

“Danışma Kuruluna sonsuz teşekkürler”

Batı Trakya Türk Azınlığı kuruluşlarının mevcudiyeti ve desteği çok önemli. Bildiğiniz gibi, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu para ve malzeme yardımları için tüm kurul paydaşlarının, yani müftülüklerin, belediyelerin, derneklerin dahil olduğu ve çok iyi işleyen bir mekanizma kurdu. Pazara kadar devam edecek. Danışma Kuruluna sonsuz teşekkürler. Biz de fırsat buldukça bu çalışmalara dahil oluyoruz.

Burada şunu da belirtmem gerek: muhtelif iş kollarında çalışan soydaşlar Türkiye’de bir görev almak istiyorlar. Bunları da not alıyoruz. Bu kişilerin yardımına ihtiyaç olan durumlar varsa kendilerini Türkiye’de ilgili kuruluşlarla irtibatlandırıyoruz. Her bir katkı önemli ve değerli, ama doğru şekilde olması da önemli.”

Yardım malzemeleri hakkında da görüşlerini dile getiren Başkonsolos Ünal, halkın doğal refleksle hareket etmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, özellikle giyim eşyalarının kullanılmamış olmasının önemli olduğunu vurguladı. Ünal, Yunanistan’ın gösterdiği dayanışmanın da çok değerli olduğunu söyledi.

Başkonsolos Aykut Ünal şunları dile getirdi:

“Yunanistan’ın ülkemizle gösterdiği dayanışma çok değerli”

“İhtiyaçlara gelince: Danışma Kurulu duyurusunda da yer aldığı üzere, yetişkinler ve çocuklar için mont-bot-bere-eldiven gibi kışlık malzeme, çorap, konserve gıdalar, kuru bakliyat, çocuk bezleri-mamaları, pedler, çizme, yağmurluk, cep telefonları için harici şarj aleti (powerbank), temizlik malzemeleri. Bunların da ötesinde tabii ki battaniye, çadırlar ve ısıtıcılar. Yardımın parasal da olması mümkün. Bunun için de Danışma Kurulu tertip aldı.

Nelere dikkat edilmesi gerek: giyim malzemesinin kullanılmamış olması. Buna kurum ve kuruluşların duyurularında dikkat çekildi. Yardımda bulunanlar çok doğal bir refleksle, imkanlarına göre hareket ediyor. Çok duygulandırıcı tabii.

Ama giyim malzemesi lütfen kullanılmış olmasın. Sıfır malzeme ve mümkünse etiketli olsun. Kurumlarımız malzemeyi teslim alınca bunları bir kez daha tasnif ediyor ve kullanılmışları elemek durumunda. Temel şu: hijyen ve yeni ürünlerin tasnifi çok daha kolay ve vakit kazandırıcı.

Görev bölgemizde soydaşlarımızın, azınlık kuruluşlarının yanı sıra yerel makamlar da yardım faaliyetlerine başladı, halk katılıyor. Yunanistan genelinde de kampanyalar yürütülüyor. Ülkemize arama kurtarma ekipleri gönderildi, canlar kurtarıldı. Yunanistan’ın ülkemizle gösterdiği dayanışma çok değerli.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu