Yunanistan Haber

Açık ve Kapalı Alanlarda Zorunlu Maske Kullanımı Kaldırılıyor

1 Haziran - 15 Eylül 2022 tarihleri arasında tüm kapalı ve açık alanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılıyor.

Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, 1 Haziran – 15 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında tüm kapalı ve açık alanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırılıyor. Bu alanlarda çalışanlar için de maske uygulaması zorunluluğu kaldırılıyor.

Uzmanlar kurulunun aldığı kararlar hakkında konuşan Sağlık Bakanı Plevris, hem uçaklarda hem de tren ve şehirlerarası otobüs gibi numaralı koltuk bulunan şehirlerarası ulaşımda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırıldığını söyledi.

Maske, hastanelerde ve huzurevlerinde olduğu gibi, şu anda bulunmasının gerekli görüldüğü diğer Sağlık kuruluşlarında da kullanılmaya devam ediyor. Ayrıca, şehir içi belediye otobüsü, metro, troleybüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında maske kullanımına devam ediliyor.

Eğitim yapılarında maske kullanımına gelince, Sağlık Bakanı Plevris, uzmanlar kurulunun tüm verileri inceledikten sonra tam olarak neyin uygulanacağına önümüzdeki hafta karar vereceğini söyledi.

Bakan Plevris, maske zorunluluğunun kaldırılmasının idari para cezası verilmeyeceği anlamına geldiğini açıkça belirtti. Ancak maskeyi kullanmaya devam etmek isteyenler bunu yapabilecek ve sadece yüksek risk gruplarına mensup kişiler tarafından değil, aynı zamanda her vatandaşın virüsün yayılabileceğini düşündüğü yerlerde maskeyi kullanması tavsiye ediliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu