Batı TrakyaBatı Trakya HaberEditörün Yazıları

Atina, Müftüler Konusunda “Rahat“ Durmuyor!

Atina yönetimi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının Müftüler sorununu kaşımaya devam ediyor.

Atina yönetimi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının Müftüler sorununu kaşımaya devam ediyor.

Atina yönetimi, Azınlığın yıllardan beri kabullenmediği ve Lozan Anlaşması’nı çiğneyerek keyfi uygulamayla Müftü atamasıyla Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlığının dini özerkliğine darbe vurmaya devam ediyor.

Bugün İskeçe Aşağı Mahalle Çınar camiinde bir kriz yaşandı ve bu krizin başlıca sorumlusu yine Atina yönetimi.

Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Kalancis’in katılımıyla bugün İskeçe’de İskeçe Medresesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Yunanistan’ın keyfi uygulamayla tayin ettiği Müftü Naipleri de katıldı.

Açılıştan hemen sonra Aşağımahalle Çınar Camiine cübbe ve sarıkla camiye girmek isteyen tayinli müftüler, cemaatin tepkisi sonucunda cami dışına çıkmak zorunda kaldı. Cemaat kararlılıkla tepkisini koydu ve seçilmiş İskeçe Müftüsü Trampa’yı kastederek, “Bizim Müftümüz içeride” tepkisi verdi.

Cemaat ve Türk Azınlığı kurum ve kuruluş temsilcileri, Türk Azınlığın tanımadığı tayinli müftülerin bu provokasyon girişimine tepki göstererek camiye girmelerini engelledi. Bu tepkiler üzerine, tayinli müftüler cami dışına çıkmak zorunda kaldı.

Bugün bu olayın İskeçe’de yaşanması hiç de tesadüf değil. Keza Türk Azınlığın seçtiği ve tüm Batı Trakya genelinde kabul gören Müftülerin bir iki gün önce Ankara ziyaretleri vardı. Dolayısıyla bu olayın hemen bu ziyaretin ardından yaşanması dikkat çekti.

Şimdi artık İskeçe’de yaşanan bu olaydan sonra, öteden beri Azınlığın üzerinde oynanan oyun tekrarlanacak ve birileri Mahkeme salonlarında yargılanacak.

Burası Avrupa’ya model bir ülke ve bu ülke bizim ülkemiz Yunanistan….

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. Bu nasıl namaz, bu nasıl cami, bu nasıl müslümanlık.Bu mesele bu katta kalmaz camiden bir müslümani kovmak neymiş görün.bu mesele büyür.nerede yaşıyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu