Yunanistan Haber

600 €’ya Kadar Elektrik Yardımını Nasıl Alacaksınız

Yüksek elektrik fiyatları karşısında ailelere ve işyerlerine yönelik destek paketinin uygulanması için geri sayım başladı. 600 Euro’ya kadar olan destek kimlere verilecek, hangi belgeler gerekli:

Yüksek elektrik fiyatları karşısında ailelere ve işyerlerine yönelik destek paketinin uygulanması için geri sayım başladı. Hükümet uygulamanın hem ailelere hem de işyerlerine bir nefes aldıracağı kanısında.

600 Euro’ya kadar olan destek kimlere verilecek, hangi belgeler gerekli:

Başlangıç, Aralık 2021’den Mayıs 2022’ye kadar ek tüketim için 600 Euro’ya kadar tazminat ile olacak. Bunu Mayıs, Haziran ayları için sübvansiyon artışı takip edecek ve yeni hesaplama sisteminin getirilmesiyle tamamlanacak. Temmuz ayından itibaren de herkes için elektrik fiyatı, ek maliyetlerin %80 ila %90’ını karşılayacak.

Ek elektrik faturalarından 600 Euro’ya kadar geri iade alabilmek için hak sahiplerinden başvuru yapabilecekleri online platform 15 Haziran’da açılacak ve ilk ödemeler Temmuz ayının ilk günlerinde yapılacak.

Geri iade parası, vergiye tabi olan değil, net aile geliri hesaplanacağından, daha fazla kişi tarafından alınacaktır.

Geri iade parasını, Aralık 2021’den Mayıs 2022’ye kadar elektrik faturalarında artış görenler hak edecek.

Bu uygulama toplamda tüketim dönemiyle değil (yekünde 6 aylık artı-eksi hesaplanması), faturaların düzenlenmesiyle ilgili olduğunu unutmayın.

  1. Mali yardım, 2021 yılında vergi dairesine beyan edilen vergiler düşüldükten sonra yıllık net aile geliri 45.000 Euro’yu aşmayan kişilere verilir. Bu, vergilerin toplam gelirden düşüldüğü ve dolayısıyla sübvansiyondan yararlananların aynı zamanda 2021 aile gelirlerinin 45.000 Euro’nun üzerinde vergi beyannamesi gösteren kişiler olduğu anlamına gelir.
  2. 1 Aralık 2021’den 31 Mayıs 2022’ye kadar düzenlenen faturalar için artan elektrik maliyetlerinin %60’ı geri ödenecektir. Ödenek, altı ay boyunca toplam elektrik artışı 30 Euro’nun üzerinde olanlara verilecek ve miktar tüketici başına 600 Euro’yu aşmayacak.
  3. Geri iadenin ödenmesinde 2021 yılında Vergi Dairesine beyan edilen 2020 yılı geliri dikkate alınacaktır. Her halükarda, mali desteği alabilmek için gerekli koşul, yararlanıcının 1 Mayıs 2022 tarihine kadar 2020 yılı geliri için vergi beyannamesini yapmış olması gerekmektedir.
  4. Bu yıl ilk kez vergi beyannamesi yapanların, geri iade verilmesi için elektronik ortamda başvuru yapmadan önce acele etmeleri gerekmektedir. Bu kişiler için, 2021’de elde edilen vergi indirimi sonrası net aile geliri dikkate alınacaktır.
  5. Üniversite öğrencilerinin elektrik faturalarının 600 Euro’ya kadar olan destek için, öğrencileri bağımlı üye ilan eden mükelleflerin, elektronik ortamda başvuru yapmadan önce bu yıla ait vergi beyannamesini (gelir 2021) ibraz etmeleri gerekmektedir. E1 formundaki tablo 6’da (öğrenci evi kira sözleşmesi) evin elektrik hattı temin numarası (aritmos parohis) ve öğrencinin kaldığı evin ve kendi ana ikametgahına ilişkin göstergenin elektronik başvuru formunun doldurulması.
  6. Sayaçı ortak olan hanelerde (örn. dubleks) geri iade yardımı, elektrik faturasında KDV (AFM) numarası belirtilen hak sahibine verilecektir. Eğer KDV (AFM) numarası hak sahiplerinden herhangi birine ait olmaması durumunda, geri iade yardımı tutarı hak sahiplerine eşit dağıtılacak.
  7. 600 Euro’luk geri iade yardımı vergiden muaftır, vergi idaresine ve genel olarak Devlete, belediyelere, sigorta fonlarına ve kredi kuruluşlarına olan borçlarla mahsup edilmez ve herhangi bir ödeme için gelir limitlerinde hesaplanmaz. Bu bir yardım statüsündedir. Kişinin olan borçlarına tutulamaz.
  8. Başvuruyu sunmak için yapılması gerekenler:
  • Taxisnet şifreleri ile online platforma giriş yapın.
  • Ana konut, elektrik tüketim sayacı ve ortak mülkiyet oranı ile ilgili verileri onaylayın veya güncelleyin.
  • Ana ikametgahları için verilerdeki hataları veya eksiklikleri düzeltin.
  • Banka hesap numaralarını (IBAN) girin.
  • Verilerin doğruluğunu tasdik etmek ve başvurunun teslimini sonuçlandırın.

Dilekçe başvurusunda bulunacak olanlar, elektrik tedarikçileri ve enerji yöneticileri tarafından platforma iletilecek olan elektrik fatura verilerini girmeyeceklerdir.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu