Yunanistan Haber

2024 Yılı Ortak Eylem Planını İmzaladılar

Yunanistan-Güney Kıbrıs-Ürdün Silahlı Kuvvetleri 2024 yılı için ortak eylem planı imzaladı.

Yunanistan-Güney Kıbrıs-Ürdün Silahlı Kuvvetleri 2024 yılı için ortak eylem planı imzaladı.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA) Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Vasilios Tsamis, Ürdün Silahlı Kuvvetleri Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkanı/DPO Tuğgeneral Muhammad Bader Al-Meqdadi ve Güney Kıbrıs Ulusal Muhafızları Genelkurmay Başkanlığı 4’üncü Şube Müdürü Albay Alkiviadis Alkiviadis’in katılımıyla 7 Kasım 2023 Salı günü Ürdün’ün Amman kentinde 2024 yılı “Yunanistan–Güney Kıbrıs-Ürdün Ortak Eylem Planı” imzalandı.

“2024 Yunanistan–Güney Kıbrıs-Ürdün Ortak Eylem Planı” nın, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerin uluslararası işbirliği açısından ve GEETHA Başkanı General Konstantinos Floros’un mevkidaşı Ürdün Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Yousef Ahmed Al-Hunaiti ile Ürdün’e resmi ziyareti ve 13. Special Operations Forces Exhibition (SOFEX-22) ziyareti sırasında 31 Ekim ve 1 Kasım 2022’de ele alınarak kararlaştırıldığı ifade ediliyor.

“2024 Yunanistan–Güney Kıbrıs-Ürdün Ortak Eylem Planı”nın içeriği şu şekilde:

Askeri İstihbarat alanına özel vurgu yapılarak, karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda personel toplantıları ve görüşmeler.

Yangınla mücadele tesislerine ilişkin operasyonel faaliyetlerin yanı sıra Arama-Kurtarma ve yaralı tahliye prosedürlerinde işbirliği.

Dedeağaç’taki Muharebe Tankı Simülatör Merkezi’nde simülatörler kullanılarak ortak eğitim gerçekleştirilmesi.

“2025 Yunanistan–Güney Kıbrıs-Ürdün Ortak Eylem Planı”nın hazırlanması ve imzalanması için personel toplantıları.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu