Ελληνικά Νέα

Μήνυμα φιλίας Ερντογάν στην Ελλάδα λίγο πριν τις κάλπες

«Mε την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του».

«Χείρα φιλίας» τείνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων των δύο χωρών, προσδοκώντας πως «οι εκλογές και της Ελλάδας και της Τουρκίας να γίνουν η αρχή μιας νέας εποχής».

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, σε δήλωση που παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή, αναφέρθηκε στη φθορά που προκάλεσαν οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας πως «με την Ελλάδα μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις εχθρότητες και τους ανταγωνισμούς, αυτό έφθειρε πολύ και τις δύο χώρες και δεν πρέπει να συνεχιστεί».

Τόνισε, δε, πως «εμείς από την Τουρκία στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας».

Ερωτώμενος εάν έχει να πει κάτι στον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε: «Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του».

Καταλήγοντας, ο Ερντογάν δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας ότι «οι συγκεντρώσεις στις πλατείες αυτό δείχνουν, αυτή την επιθυμία δείχνει ο λαός, το βλέπετε κι εσείς».

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu