Yunanistan Haber

“Türkiye’nin İşbirliğini İstiyoruz”, “İki Halk Arasında Birçok Psikolojik Engel Var”

“İki halk arasında birçok psikolojik engel var ama iletişim kanallarının yeniden etkinleştirilmesi gerekiyor. Biz komşuyuz ve bir işbirliği kültürü oluşturmalıyız. Bizim çıkarımız çatışma değil.”

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis’i ziyaret etti.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, göreve getirilen Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarete ilişkin Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ikili arasındaki görüşmenin samimi ve karşılıklı anlayış ortamında gerçekleştiği belirtiliyor.

Bakan Keridis ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Şu anda büyük bir fırsat var ve bundan tam anlamıyla faydalanmamız gerekiyor. Türkiye’nin genel olarak Batı, özel olarak da Yunanistan ile ilişkilerinin yeniden başlaması olumlu.

Türkiye’nin işbirliğini istiyoruz. Türkiye, hem Yunanistan’a hem de Kıbrıs, Bulgaristan, İtalya ve Malta’ya düzensiz göç akışlarını kontrol etmede kilit bir ülkedir. Bu denetim, bugün Yunanistan ve Türkiye’nin işbirliği olmadan yapıldığı gibi, artan ve gereksiz maliyetlere neden olmuştur. İşbirliği, daha az çabayla daha olumlu sonuçlar getirebilir, ancak aynı zamanda hem sınırların hem de insan yaşamının daha iyi korunmasını sağlayabilir.” İfadelerini kullandı.

“İki halk arasında birçok psikolojik engel var”

Bakan Keridis’in ardından söz alan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, “İki halk arasında birçok psikolojik engel var ama iletişim kanallarının yeniden etkinleştirilmesi gerekiyor. Biz komşuyuz ve bir işbirliği kültürü oluşturmalıyız. Bizim çıkarımız çatışma değil.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu