Avrupa | Balkanlar

Menendez- Arslanian’ın Lüks Hayatı Mercek Altında

Senatör Bob Menendez yolsuzluk soruşturmasında cezai suçlamalarla karşı karşıya.

Senatör Bob Menendez yolsuzluk soruşturmasında cezai suçlamalarla karşı karşıya.

Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, ABD Adalet Bakanlığı, kamudaki yolsuzluğa ilişkin yıllardır süren bir soruşturmanın ardından Senatör Bob Menendez’e yönelik olası suçlamaları değerlendiriyor.

Konuya aşina olan kişilere dayandırılan haberde, savcıların muhtemelen nihai karar verilmeden önce önümüzdeki haftalarda senatörün avukatlarıyla görüşecekleri belirtildi.

Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanlığını yürüten Menendez, 2013-2015 yılları arasında görev yaptığı ve 2021 yılına kadar tekrar görevde kaldığı ABD’nin New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından soruşturma altında bulunuyor.

“Karısına zengin hediyeler”

blank

Birkaç federal kurumun dahil olduğu soruşturmada, Menendez’in eşi Nadine Arslanian’ın, Mısır hükümetiyle dünya çapındaki gıda ihracatını belgelendirmek için özel bir sözleşme imzalayan New Jersey’li bir gıda üreticisinden aldığı iddia edilen “zengin hediyeler” araştırılıyor.

WSJ’nin haberine göre, Mısırlı yetkililer ve sözleşmeyi imzalayan New Jersey’li iş adamı, 2018 yılında Menendez tarafından ofisinde ağırlanmış. Bir yıl sonra da işadamı ABD’den Mısır’a ihraç edilen helal etin tek garantörü olduğu belirtiliyor. Ayrıca, dava nedeniyle soruşturulan diğer kişilerin cezai kovuşturma riskiyle karşı karşıya olup olmadığı da belirlenemiyor.

Nisan ayında CNN’e konuşan Menendez, soruşturmanın hiçbir yere varmayacağı konusunda ısrar etti.

Ancak 2006’dan bu yana Senato’da görev yapan eski Temsilciler Meclisi üyesi Menendez, haklarında dava açılsa bile üst organdaki görevine devam edebilecek.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu