Yunanistan Haber

Yunanistan Kuzeyden Güneye Kadar Ege’yi Gözetim Altına Alıyor

Yunanistan’ın deniz üstünde yarı sabit insansız deniz gözetleme platformları (USSPS) programı sorunsuz bir şekilde ilerliyor.

Yunanistan’ın deniz üstünde yarı sabit insansız deniz gözetleme platformları (USSPS) programı sorunsuz bir şekilde ilerliyor.

Deniz seviyesinden 50 metre yüksekliğe sahip direklere monte edilecek gözetleme sistemi, ilk yıl içinde AESA radarları, kameraları, İHA’lar ve veri iletim sistemleri ile donatılması bekleniyor.

Bu gözetleme platformlarına yerleştirilecek sistem deniz geçişlerinin gözetimini sağlayacak, anında verileri merkeze ileterek gerçek zamanlı bir aktarım sistemi olarak görev yapacak.

Ege’yi kontrol altına almayı hedefleyen sistem, Naval Group’un tüm USSPS sensörlerinden veri, video, görüntü ve durumsal bilgilerin elde edilmesini ve birleştirilmesini sağlayan C5ISTAR çözümü tarafından desteklenmektedir.

Sistem, platformlardaki tüm sensörlerin, çıkışlarının ve UxV’sinin planlanmasını ve komuta ve kontrolünü gerçekleştirebilecek ve Ortak Çalışma Resmini (COP) muhafaza edebilme imkanına sahip olacak.

Amaç, deniz gözetimi için gelecekteki gelişmiş bir ağın parçası olarak çok çeşitli havadan, yüzey ve su altı sensörlerini ve UxV’yi entegre edebilen yeni, insansız, yüksek düzeyde özerk, enerji verimli, açık deniz platformu tasarlamak, geliştirmek, konuşlandırmak ve göstermektir. .

Ege’de gözetleme amaçlı ilk insansız yarı sabit deniz platformunun (USSPS) 2025 yılında test için suya girmesi ve ardından Yunan Donanmasının spesifikasyonlarına göre altı tane daha konuşlandırması bekleniyor.

“Deniz Gözetleme için İnsansız Yarı Sabit Deniz Platformları” (USSPS) projesi, Yunan şirketi ETME, Naval Group ve Navantia liderliğindeki Avrupalı konsorsiyum tarafından geliştiriliyor.

Çözümün incelenmesi, tasarlanması, prototiplenmesi ve test edilmesine yönelik üç yıllık program, Fransa ile Yunanistan arasındaki uzun vadeli işbirliğinin bir parçası.

Maliyeti 19,5 milyon euro olup bunun 5,4 milyonu Yunanistan ve Güney Kıbrıs Milli Savunma Bakanlıklarından, 12,8 milyonu AB’den ve 1,3 milyonu özel yatırımcılar tarafından sağlanıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu