Batı Trakya

Zeybek: “Azınlığın Onuru İtibarı İle Oynayanlar Gereken Cevabı Almalıdır”

"Azınlığımıza karşı büyük bir saldırı ve tehdite tanık olmaktayız bütün bu oyunlara en güzel cevabı sizler 25 Haziran da sandıkta vereceğinizden eminim. Azınlığın onuru itibarı ile oynayanlar gereken cevabı almalıdırlar."

SİRİZA partisi İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek yaptığı açıklamada İskeçe ilindeki Azınlık insanına seslenerek, “son günlerde Azınlığımıza karşı büyük bir saldırı ve tehdide tanık olmaktayız bütün bu oyunlara en güzel cevabı sizler 25 Haziran da sandıkta vereceğinizden eminim. Azınlığın onuru itibarı ile oynayanlar gereken cevabı almalıdırlar. Gelin hep birlikte SİRİZA’yı İskeçe ilinde de birinci parti yapalım.” Çağrısında bulunuyor.

Hüseyin Zeybek, 25 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“25 Haziran seçimleri için son viraja girmiş bulunmaktayız. Bu seçimlerin 21 Mayıs seçimleri ile hiç bir alakası yoktur, yeni bir seçimdir kimsenin yeri garanti değildir. Seçilmek için tekrar milletvekili adaylarının oy almaları gerekmektedir.

Bu seçimlerin en büyük farkı tercihli oy sistemi yoktur liste usulü seçimdir, buradaki sıralamada 21 Mayıs seçimlerine göre yapılmaktadır.

İkinci önemli olan farkta birinci gelen partiye %25 oy aldığında 20 milletvekili ve %40 oy aldığında 50 bonus milletvekili verilmesidir.

Bonus milletvekilleri 4 ve üzeri milletvekili çıkaran illere uygulanır yani İskeçe ve Rodop 3 milletvekili çıkardığından bu illere uygulanmıyor fakat özel bazı durumlarda bu illere de uygulanabilir, 2015 yılında İskeçe ilinde SİRİZA partisi 3 milletvekili çıkarması gibi, bunu engellemek için ikinci parti %25 üzerinde oy alması gerekmektedir bu durumun birinci partinin %50 yakın ve üzerinde oy alması durumunda geçerli bir senaryodur.

Burada önemli olan birinci partinin çok yüksek oy almamasıdır bununda garantisi ikinci partinin yüksek oy alıp çatalın açılmamasını sağlamaktır, birinci ve ikinci parti birbirine yakın oy aldıkları taktirde %33 üzerinde olan atık oyların yükselmeyeceğinden üçüncü parti düşük oyla milletvekili çıkarıyor. Bu seçimlerde kimsenin yeri garanti değildir çıkmak için sizin oylarınıza ihtiyaç duymaktayız.

Son günlerde Azınlığımıza karşı büyük bir saldırı ve tehdite tanık olmaktayız bütün bu oyunlara en güzel cevabı sizler 25 Haziran da sandıkta vereceğinizden eminim. Azınlığın onuru itibarı ile oynayanlar gereken cevabı almalıdırlar.

Gelin hep birlikte SİRİZA’yı İskeçe ilinde de birinci parti yapalım.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu