Batı Trakya Haber

İskeçe’de “Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” Sahiplerini Buldu

İskeçe Müftülüğünün düzenlediği “Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” büyük bir katılımla gerçekleşti.

İskeçe Müftülüğünün düzenlediği “Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” büyük bir katılımla gerçekleşti.

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Kültür Merkezi’nde 12 Kasım Cumartesi günü yoğun bir katılımla merhum Müftü “Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” töreni düzenledi. Düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu birer selamlama konuşması yaptı.

Müftü Mustafa Hilmi Aga’nın hayatını anlatan sinevizyon gösterisinden sonra moderatörlüğünü İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun yaptığı açık oturuma geçildi.

Açık oturumda İskeçe eski Milletvekili Ahmet Faikoğlu ve İskeçe eski Vali Yardımcısı Musa Vidinli; merhum Müftü Mustafa Hilmi Aga ile yaşadıkları anıları katılımcılarla paylaştılar.

“Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” töreni, topluma farkı alanlarda hizmet etmiş sekiz kişiye ödül verilmesiyle son buldu.

Siyaset alanında eski İskeçe PASOK Partisi milletvekili Ahmet Faikoğlu, COVİD 19 pandemi süreci boyunca sağlık alanında hizmet veren BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, din eğitimi alanında din görevlisi Hamdi Köse ve kültür – sanat alanında Sabriye Kasım Delioğlu ödül aldı.

Vefa ödüllerini ise merhum İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga adına oğlu ve Mustafçova eski Belediye Başkanı Mustafa Aga, kısa süre önce hayatını kaybeden merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete adına da kızı Fatma Mete aldı.

Yaklaşık beş yıldır Batı Trakya’da başarılı bir görev yürüten ve kısa süre sonra bölgeden ayrılacak olan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’na da Onur Ödülü takdim edildi.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu