Yunanistan Haber

“Yunanlı Pilotlar Pakistan ve Türkiye’ye Karşı Hintli Pilotları Eğitiyor”

Yunan Hava Kuvvetleri ile Hindistan Hava Kuvvetleri birlikte eğitim tatbikatları gerçekleştiriyor.

Yunan Hava Kuvvetleri ile Hindistan Hava Kuvvetleri birlikte eğitim tatbikatları gerçekleştiriyor.

Yunanistan ile Hindistan hava Kuvvetleri arasında bu günlerde Yunanistan’ın Andravida’da bulunan 117. Avcı Savaş Kanadı’nda devam eden askeri tatbikatın hem Yunan medyası hem de Hint medyasında geniş yer bulduğu ileri sürülüyor.

Yunan medyasında çıkan haberlerde, “Hint medyası, Andravida’daki 117. Avcı Savaş Kanadı’nda Hintli Rafale savaş uçaklarının varlığının Pakistan ve Türkiye üzerinde güçlü bir etki yarattığını bildiriyor.” İfadelerine yer veriliyor.

Yunan basınında ise, “Yunanistan ile Hindistan arasındaki askeri ittifak, Türkiye’nin Basra Körfezi’nden Pakistan’a, Doğu Akdeniz’e kadar uzanan genel planlarında çalkantılara neden oluyor.” İfadeleri kullanılıyor.

Yunan basınındaki haberlerde özetle şu ifadeler kullanılıyor:

“Yunanlı pilotlar Pakistan ve Türkiye’ye karşı Hintli pilotları eğitiyor”

“Hintli bir haber ajansının haberine göre, “Rafale uçaklarımızın Yunanistan’da varlığının yankısı Türkiye ve Pakistan’da güçlüydü.”

Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait dört Rafale savaş uçağı bir süredir Yunanistan’da bulunuyordu.

Bu savaş uçakları Yunan Hava Kuvvetleri ile eğitim görüyor. Bu tatbikat Türkiye ve Pakistan’a bir mesaj olarak görülüyor. Türkiye ve Pakistan yakın dosttur.

Tatbikatlara Yunan Hava Kuvvetleri’nin Andravida’daki 117. Avcı Savaş Kanadı’ndan Rafale ve Mirage 2000 savaş uçağı katıldı.

Bu hava üssünde, NATO’nun ilk kez Almanya dışında gerçekleştirilecek büyük “Ramstein Flag” tatbikatının hazırlıkları yapılıyor.

Dört Hint Rafale savaş uçağı Salı günü Yunan Hava Kuvvetlerinin 114’üncü Avcı Kanadı’nın 335 ve 336 filolarına ait Rafale ve Mirage 2000-5 savaş uçaklarıyla ilk ortak eğitim tatbikatını tamamladı.

Rapora göre, Hindistan’ın Rafale savaş uçaklarından dördü bir hafta sürecek ortak eğitim tatbikatına katılıyor.

Ortak eğitim tatbikatının ilk aşamasının keşif uçuşları tamamlandı.

Bundan sonra Yunan ve Hint savaş uçakları farklı ve daha zor senaryoları hayata geçirecek.

Hindistan savaş uçaklarının Yunanistan’a konuşlandırılması kararı, Hindistan-Yunanistan savunma ilişkilerinin savunucusu olan ve iki ülke arasında daha yakın ilişkiler kurulmasını isteyen Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı Dimosthenis Grigoriadis’in girişimiyle alındı.

Bu nedenle iki ülke arasında gelişen stratejik ilişkiler kapsamında Eylül ayında dört Yunan F-16’sının Hindistan’a gönderilmesi konusunda mutabakata varıldığı belirtiliyor.

Bazı Yunan kaynaklarınca, Hindistan’ın, Mirage 2000-5’in yedek parçası olarak 18 adet Yunan Mirage 2000-5 uçağının olası satın alımı üzerinde çalıştığını ileri sürülüyor.

Hindistan-Yunanistan ortaklığı, her iki ülke için, özellikle de Ege ve Güneydoğu Akdeniz’de Türkiye-Pakistan ittifakına karşı Hindistan gibi yeni ve güçlü bir müttefike sahip olacak olan Yunanistan için bir kazan-kazan durumu olabilir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu