Yunanistan Haber

Yunanistan’dan HIMARS Hamlesi

Yunan ordusunun Amerika Birleşik Devletleri’nden HIMARS Çok Namlulu Roketatar Sistemi tedarik edeceğini ileri sürüyor.

Yunan ordusunun Amerika Birleşik Devletleri’nden HIMARS Çok Namlulu Roketatar Sistemi tedarik edeceğini ileri sürüyor.

Güvenlik köşe yazarı, silah satışı ve askeri savunma haberleri yapan Kanadalı Colby Badhwar, Yunan ordusunun Amerika Birleşik Devletleri’nden HIMARS Çok Namlulu Roketatar Sistemi tedarik edeceğini ileri sürüyor.

Colby Badhwar kaleme aldığı yazısında, Yunan ordusundan yüksek rütbeli subayların önümüzdeki bir zaman diliminde HIMARS sisteminden fırlatılan füze sistemini izlemek üzere ABD’ye gideceği ileri sürülüyor.

Öte yandan Yunan basınında çıkan haberlerde şu ifadelere yer veriliyor:

“Bu füzelerin Yunan ordusu tarafından tedarik edilmesi, Anadolu’daki Türk deniz üslerini ve mühimmat depolarını hedef alacağımız için Ege’de büyük bir avantaj sağlayacak.

HIMARS füze sistemi adalarımızdaki hareketli dizilere yerleştirilmesi durumunda Türkiye ile bir savaş halinde GMLRS-Unitary füzeleri ile ATACMS, Aksaz Türk deniz üssü, askeri teçhizat depoları, Deniz Tugay Karargahı ile birlikte Foça üssünü de vurabilme kabiliyetine sahip olacaktır.

Bu kabiliyet, Türkiye ile Ege’de bir savaş durumunda son derece önemli olacaktır. Çünkü ilk 48 saatte Türk savaş gemilerini, İnsansız Hava Araçlarını (İHA), denizaltılarını ve mühimmat depolarını imha edeceğiz.”

Halihazırda Yunanistan’ın envanterinde 36 adet M270 MLRS sistemi mevcut olup, bunlardan 12-24’ünün PrSM füze entegrasyonuna olanak sağlayan A2 standardına yükseltilmesi düşünüldüğü belirtiliyor.

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu