Yunanistan Haber

Yunanistan’dan Doğurganlığı Artırmak İçin Önlemler Paketi

Yunan hükümeti doğum oranlarındaki hızlı düşüşe karşı vergi indirimleri, ücret zamları ve çeşitli teşvikler içeren önlemler paketi açıkladı.

Yunan hükümeti doğum oranlarındaki hızlı düşüşe karşı vergi indirimleri, ücret zamları ve çeşitli teşvikler içeren önlemler paketi açıkladı.

Avrupa’da doğum oranının en düşük olduğu ülkeler arasında yer alan Yunanistan, doğumları özendirmek için yeni önlemler paketi açıkladı.

Aile, içişleri, maliye ve sağlık bakanlıklarının bugün ortaklaşa açıkladığı önlemler, kreşler için mali destek, vergi indirimleri, 2025’ten itibaren asgarî ücrete ve emekli maaşına zam ve sosyal ödeneklerle katılım paylarının azaltılması gibi teşvikler içeriyor. Ayrıca genç çiftler için uygun barınma olanakları sağlanması, yapay döllenme için mali yardım ve göçmenlerin iş gücüne entegrasyonu da planlar arasında.

Yunanistan’da on yılı aşkın süre etkili olan ekonomik kriz, göç ve gençler arasında çocuk yapma isteğinin azalması, doğum oranlarında ciddi düşüşe neden oldu. Durumu “ulusal tehdit” ve emeklilik sistemi açısından “saatli bomba” diye nitelendiren Başbakan Kiriakos Miçotakis, doğum oranlarını artırmaya yönelik önlemler için yılda yaklaşık bir milyar euroya yakın kaynak ayırmasına rağmen doğum oranları 2022’de en düşük seviyeye geriledi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu