Yunanistan Haber

Yunanistan’da Nehir Geçme Tatbikatları Tam Gaz

Kısa süre önce Yunanistan-Türkiye sınırında Meriç Nehri’ni geçme tatbikatının ardından bu defasında da Vardar Nehri’nde benzeri bir tatbikat gerçekleştirildi.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri yaz tatbikatlarına aralıksız devam ediyor. Kısa süre önce Yunanistan-Türkiye sınırında Meriç Nehri’ni geçme tatbikatının ardından bu defasında da Vardar Nehri’nde benzeri bir tatbikat gerçekleştirildi.

Yunanistan Kara Kuvvetlerinin taktik tatbikatlarından biri olan “GRANİKOS” tatbikatının son aşaması Vardar (Aksios) Nehri’nde Yüzer Unsurlar Eğitim Merkezi’nde Kara Kuvvetleri birimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatı karargahı Selanik’te bulunan 1’inci Ordu/AB-OHQ Komutanı Korgeneral Dimokritos Konstantakos bölgedeki kuvvet komutanlarıyla birlikte izledi.

Tatbikat 33. Mekanize Piyade Tugayı, 34. Mekanize Piyade Tugayı, 71. Hava İndirme Tugayı ve 723. Köprü Taburu personel ve imkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (GES) tarafından duyurulduğu üzere tatbikatın amacı, personelin savaş ortamı koşullarında su engelini geçme tekniği konusunda gerçekçi bir şekilde eğitilmesiydi.

blank

blank

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu