Yunanistan Haber

Yunanistan’da 850 İlacın Fiyatı Artıyor

Yeni fiyat listesinde yüzlerce ilaç için yüzde 1'i aşan artışlar öngörülüyor, hatta bazı durumlarda yüzde 100'ü aşan ya da yüzde 448'e kadar çıkan artışlar öngörülüyor.

26 Ağustos’ta yürürlüğe giren ilgili Bakanlık kararı uyarınca, bugünden itibaren yaygın olarak kullanılan en az 850 ilacı Yunan halkı daha pahalıya satın alacak.

Çoğu durumda artışlar 1 ila 5 euro arasında değişiyor. Tüm bunlara rağmen hazırlıklardaki fiyat artışlarının, katılım artışlarını beraberinde getirmesi nedeniyle sigortalılara toplamda 30 milyon euro daha fazla yük binecek.

Yeni fiyat listesinde yüzlerce ilaç için yüzde 1’i aşan artışlar öngörülüyor, hatta bazı durumlarda yüzde 100’ü aşan ya da yüzde 448’e kadar çıkan artışlar öngörülüyor.

Yeni fiyat listesi, antibiyotikler, antiinflamatuarlar, cilt antibiyotikleri, antidepresanlar, nörolojik hastalıklara yönelik ilaçlar vb. gibi genellikle yaygın rahatsızlıklar için reçete edilen ilaçları içeriyor.

Örneğin Augmentin F.C TAB (500+125) yeni Fiyat Listesine göre 3,89 eurodan 5,66 euroya çıkacak!

Ne yazık ki ve tahminlere göre, yeni ve bazı durumlarda oldukça yüksek fiyat listesinin uygulanmasından sonraki toplam harcama yükü 90 milyon euro civarında. Bunlardan 60 milyon euro’su EOPYY fonu tarafından karşılanacak.

Ancak geri kalan yaklaşık 30 milyon euro doğrudan sigortalıların ceplerinden ödenecek ve sigortalılar bugünden itibaren katılımlarındaki değişiklikleri fark edecekler.

Örneğin düne kadar 0,98 euroya mal olan dermatolojik antibiyotik bugün eczanelerde 5,26 euroya satılacak. Aynı şekilde kanamayı önleyici bir ilacın fiyatı 5,29 eurodan 23,88 euroya çıkarak yüzde 351,4 artışla satılacak. Ancak aynı listede perakende fiyatı 317,22 eurodan 764 euroya yükselen antimikrobiyal gibi pahalı ilaçlar da yer alıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu