Yunanistan Haber

Yunanistan Satışa Sunduğu F-16’lara Alıcı Mı Buldu?

Yunanistan Savunma Bakanlığı ikinci el F-16'ların satışından elde edilecek parayla Fransa’dan daha altı adet Rafale savaş uçağı satın almayı hedefliyor.

Yunanistan Savunma Bakanlığı ikinci el F-16’ların satışından elde edilecek parayla Fransa’dan daha altı adet Rafale savaş uçağı satın almayı hedefliyor.

Yunan VİMAtodotis gazetesinin haberine göre, Filipin Dışişleri Bakanı Enrique A. Manato’nun Yunanistan ziyaretinin ve Başbakan Kiriakos Miçotakis, Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis ve Savunma Bakanı Nikos Dendias ile yapacağı görüşmelerin önemini vurgulayan bir haberi okuyucularıyla paylaştı.

Haberde belirtildiği üzere Filipinler, Yunan Hava Kuvvetlerinin kullandığı F-16 blok30 savaş uçaklarını satın almakla ilgilenebileceği ve bu nedenle Atina’da kritik bir toplantının gerçekleştirileceğini duyurdu. Bunun yanısıra iki ülke arasında bir savunma anlaşmasının da imzalanması ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan VİMAtodotis gazetesinin bildirdiği gibi, bugün Savunma Bakanı Dendias’ın Yunanistan Donanmasının karargahında önemli bir akşam yemeği programı var. Komisyon Üyesi Pierre Breton’la görüşecek, kendisi Fransız ve portföyünde savunma teknolojisi, yapay zeka, ortak Avrupa savunma fonu ve siber güvenlik gibi konular yer alıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu