Yunanistan Haber

Yunanistan Buz Kesti, Kar Yağışı ve Dondurucu Soğuk Etkisini Sürdürüyor

Yunanistan genelinde etkili olan kutup soğukları hayatı zorlaştırmaya devam ediyor.

Yunanistan genelinde etkili olan kutup soğukları hayatı zorlaştırmaya devam ediyor.

Termometrelerin sıfırın altına indiği ülkede, şiddetli kuzey rüzgarları nedeniyle hissedilen sıcaklıklar ekstrem seviyelere ulaştı. Meteorologlar, dondurucu soğukların ardından sıcaklıkların hızla yükseleceği müjdesini de verdi.

Hissedilen Sıcaklık -18 Dereceye Kadar Düştü

ERT News meteoroloğu Nicole Ziakopoulou’nun paylaştığı verilere göre, dondurucu soğuklar özellikle kuzey ve iç kesimlerde etkisini en sert haliyle hissettirdi. Kozani’nin Vlasti bölgesinde sıcaklık -11 derece ölçülürken, rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklık -18 dereceye kadar geriledi. Benzer bir durum Pertouli’de yaşandı; burada sıcaklık -9, hissedilen ise -14 derece oldu. Başkent Atina’nın yüksek kesimlerinden Vilia’da ise -1 derece ölçülen hava, buz kesen rüzgarla birlikte -7 derece olarak hissedildi.

Kar Yağışı ve Yağmur Uyarısı

Ulusal Meteoroloji Servisi’nin (EMY) son tahminlerine göre, Salı günü öğle saatlerine kadar Girit, Doğu Kikladlar ve On İki Adalar’da yağışlı hava hakim olacak. Girit’in dağlık ve yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenirken, sahil şeridinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Ülkenin geri kalanında ise havanın açık ve güneşli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar Bir Anda 10 Derece Birden Artacak

Dondurucu soğuklar Salı sabahına kadar etkisini sürdürecek ancak gün ortasından itibaren hava ısınmaya başlayacak. Salı öğle saatlerinde sıcaklıkların 5-6 derece artarak 11-12 derecelere çıkması bekleniyor. Çarşamba günü ise asıl büyük değişim yaşanacak; termometreler 15-17 derecelere kadar yükselecek. Böylece sadece iki gün içerisinde sıcaklıklarda 10 derecelik radikal bir artış yaşanmış olacak.

Bölge Bazlı Tahminler

Atina’da havanın genel olarak açık olması ve sıcaklığın 3 ile 12 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Selanik’te ise sabah saatlerinde dondurucu bir soğuk (-3 derece) hakim olurken, gün içinde sıcaklık 8 dereceye çıkacak. Makedonya ve Batı Trakya bölgelerinde sıcaklıklar -4 dereceye kadar düşerken, Batı Makedonya’da bu değerlerin 3-5 derece daha aşağıda seyredeceği tahmin ediliyor. Ege adalarında ise rüzgarın hızını kesmesiyle birlikte sıcaklıkların 14 derecelere kadar çıkacağı öngörülüyor.

Yetkililer, özellikle kuzey illerinde sabah saatlerinde görülecek şiddetli buzlanmaya karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu