Yunanistan Haber

Yunanistan Avrupa’da İlk Sırada Lider

Avrupa'nın en eski otomobil filosunun negatif liderliğini, 17 yılı aşan ortalama yaşla Yunanistan elinde tutuyor.

Avrupa’nın en eski otomobil filosunun negatif liderliğini, 17 yılı aşan ortalama yaşla Yunanistan elinde tutuyor. Bu durum, araçların yetersiz bakımıyla da birleşince çevreye yük oluyor ve yol güvenliğini azaltıyor.

Otomobil sektörünü iyi bilenler, filo yenileme teşvikleri oluşturma ihtiyacı hakkında ERTNews ve Giorgos Kovos’a konuştu.

“Yaşlı”, kaza yapmış, mekanik durumu kötü, kilometre sayaçlarında binlerce kilometre yazan arabalar, Yunanistan yollarında dolaşan araç filosunu oluşturuyor. Avrupa Birliği ortalaması olan 12’ye kıyasla yaş ortalaması 17,3 olan Yunanlıların otomobilleri, yollarında son teknoloji otomobillerin bulunduğu Avrupa ülkeleri listesinde son sırada yer alıyor.

20 yaşın üzerindeki arabalar, 0-5 yaş arası arabalardan 20 kat daha fazla emisyon yayıyor ve bu da çeşitli kalp-solunum sorunlarına yol açıyor.

20 yaşın üzerindeki arabaların ölümcül veya ciddi yaralanmalı bir kazaya karışma olasılığı 0-5 arası arabalara göre 4 kat daha fazladır. Bütün bunlar hem halk sağlığı hem de günlük yaşam açısından çok kötü bir senaryo yaratıyor.

Atina’ya girişte Kifisos’ta trafik sıkışıklıklarının 5’te 4’ünün, bakımı yapılmamış eski arabaların arızasından kaynaklandığını söylemem yeterli” diyor Otomobil ve Motosiklet Gazetecileri Derneği başkanı Nikos Tsadaris.

ELSTAT verilerine ve Ulaştırma Bakanlığı tabanında tutulan ilgili teknik kontrol verilerine göre, her yıl Yunanistan yollarında dolaşan 9,5 milyon otomobilin en az 1/3’ünün, yani 2,9 milyon aracın yıllık zorunlu teknik denetimden geçmemiş olarak trafikte olduğu görülüyor.

“Araç Teknik Kontrol Merkezindeyiz. Burada insanlar ön saflarda yer alıyor ve bir arabada olabilecek sorunları ilk tespit edenler onlardır” diye anlatıyor Panhellenic Özel Araç Sahipleri Derneği başkanı Konstantinos Vikas.

Trafik Polisleri Müdürlüğü TOTA Trafik birimi, Yunanistan yollarında meydana gelen kazalarını kayıt altına alıyor. Yapılan bu kayıtlarda başlıca kazalara arabaların yaşı ana nedenlerinden biri olduğu belirtiliyor.

Polisin güncellemelerine göre, 110 gün içinde Kifissos’ta veya Atina’nın diğer büyük caddelerinde mekanik arıza nedeniyle 47 araç hareketsiz kaldı, trafikte yol üstünde bozuldu.

TOTA 1. Polis Memuru Yiannis Parnos, “Araç filosu artık eskimiş durumda ve kesinlikle değiştirilmeye başlanması gerekiyor. Bunu uygun zamanda yapma imkanımız yok. Bunun acilen yapılması gerekiyor.” Yorumu yapıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu