Batı Trakya

Yetkili Birimlere Çağrı! Kipi Sınır Kapısına El Atın!

Her yıl aynı çile, aynı bıkkınlık ve neticede kavgalar. Kipi Gümrük Sınır Kapısı adeta çile kapısına döndü.

Her yıl aynı çile, aynı bıkkınlık ve neticede kavgalar. Kipi Gümrük Sınır Kapısı adeta çile kapısına döndü.

Yunanistan’ın karadan Türkiye’ye açılan sınır kapılarından biri de İpsala Gümrük kapısının karşısındaki Bahçeköy (Kipi) sınır kapısı. Öyle ki bu kapının mevcut durumu ne gümrük idaresini ne bölgeyi ne de ülkeyi gerektiği şekilde onurlandırmıyor. Özellikle yaz aylarında ve tatil günlerinde karşılıklı olarak yoğunlaşan trafik nedeniyle, Yunan tarafının da “keyifle” çalışması sonucu kilometrelerce uzun araç kuyruklarının oluşmasına ve yolcuların ve tatilcilerin saatlerce yazık kızgın güneşi altında beklemelerine neden oluyor. Oysa kapının AB programlarından finanse edilmesiyle ve Atina’nın da Türkiye’ye bakış açısının değişmesiyle bu çile sonlandırılabilir. Ancak görünen o ki bu yaz aylarında da buradaki çile son bulmayacak.

blank

Son olarak kapıda saatlerce bekleyen tatilcilerden bazıları BİRLİK Gazetesini arayarak bu soruna bir el atılması için yardımlarımızı talep ettiler. Bizler de bu sorunu defalarca gündeme getirmiş olmakla birlikte, bir kez daha Kurban Bayramı öncesinde gümrük sınır kapısı yetkililerinin harekete geçerek geçişleri daha basit bir düzeye getirmeleri için kendilerine çağrıda bulunuyoruz.

Kurban Bayram demek tatil demek. Tatil demek başta Dedeağaç olmak üzere, Gümülcine, İskeçe, Kavala ve Selanik hatta Kuzey Yunanistan’a para akışı demek.

Dolayısıyla başta içişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Yunanistan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gümrük kapıları yetkililerinin derhal harekete geçmeleri sorunu en asgariye düşürecektir. Biraz olsun tatilciler yorgunluktan kurtularak tatil keyfini çıkaracaklardır.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu