Yunanistan Haber

Yasadışı Göçün Artması Miçotakis Hükümetini Endişelendiriyor

Yasadışı göçün artması Miçotakis hükümetini endişelendirmeye başladı. Bugün yapılacak görüşmede önlemler masaya yatırılacak.

Başbakan Miçotakis kaçak göç, sınır güvenliği, yabancıların Yunanistan iş gücüne entegrasyonu gibi konuları görüşmek üzere Göçmenlik ve İltica Bakanlığı’nı ziyaret ederek yeni atanan Bakan Nikos Panagiotopulos ile görüşecek.

Başbakan Kiriakos Miçotakis bugün Göçmenlik ve İltica Bakanlığı’nı ziyaret edecek ve burada yeni Bakan Nikos Panagiotopulos tarafından son günlerde ülkenin dış sınırlarındaki durum, insan tacirlerinin ağlarının yapıları ve hareketleri hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilecek.

2024’ün ilk beş ayında göç akışlarının önemli ölçüde arttığı Bakanlık tarafından kabul ediliyor. Yunan basınında çıkan haberlere göre 2023’te Yunan adalarına 1.592 kişi gelirken, 2024’te 4.115 göçmenin geldiği ifade ediliyor.

Elde var olan verilere göre, Haziran ayında 1.477’den fazla göçmen Yunanistan kıyılarına ulaşmaya çalıştı ve Yunan sahil güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. 2024’ün ilk çeyreğinde, 2019’dan bu yana en yüksek göç akışı görüldü ve şimdiden bu rakam 11.500’ü geçti.

Eski Savunma Bakanı olan ve hükümet kabinesinde yapılan değişikliklerle  Göçmenlik ve İltica Bakanlığı’na yeni atanan Nikos Panagiotopulos, Savunma Bakanlığı’ndaki önceki deneyimleri nedeniyle kaçak göç konusunda oldukça tecrübeli olduğu ileri sürülürken, kendisinin de belirttiği üzere, 2024’ün ilk beş ayında 2023’e kıyasla kaçak göç akışlarında önemli bir artış olduğunu kabul ediyor.

Ancak Bakanlığın konuya ilişkin değerlendirmesinde, şu ana kadarki genel tablonun stabil olduğu ve sistemin ayakta kalarak dayandığı yönünde.

Bakanlığın özellikle endişe duyduğu konular, geniş bölgemizde devam eden savaşlar ve iklim değişikliğinin sonuçlarıdır. Bakanlık yetkilileri, bu patlayıcı kokteylin artan bir göç akışı eğilimi öngördüğünü, bu nedenle Göç ve İltica Bakanlığı’nın mekanizmaları konusunda sürekli tetikte olduğunu ve her türlü krizle baş etmeye hazır olduğunu vurguluyor.

Her halükarda, ülkenin katı ama adil bir sınır politikası uyguladığı ve sürekli değişen jeopolitik koşullara rağmen yasa dışı göç akışının azalmaya devam etmesi hedeflendiği hükümet tarafından vurgulanıyor.

Eski Savunma Bakanı olan Nikos Panagiotopulos değişik bir Bakanlıkta hükümete geri döndü ve bugün Başbakan Miçotakis ile görüşülecek ve Göç ve İltica Bakanlığı için ilk öncelikleri kendisine aktaracak.

Panagiotopulos ve ekibinin de belirttiği üzere, ülkenin dış sınırlarının güvenliğinin sağlanması ve Türk sahil güvenliğinin ve kaçakçıların davranışlarının izlenmesi her zaman en büyük öncelik olmuştur.

İkilinin bugünkü görüşmesinde, Yunanistan’ın değişik bölgelerinde oluşturulan göçmenlerin barındığı yapılardaki yaşam koşullarının yönetimi ve iyileştirilmesi, hassas grupların korunması, göçmenlerin sosyal entegrasyonu, Avrupa fonlarının daha iyi kullanılması ve aynı zamanda yasal göçün fayda sağlayacak şekilde daha iyi organize edilmesi gibi konular gündemin üst sıralarında yer alacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu