Yunanistan Haber

Yarın Kısa Süreli Görüşecekler

Miçotakis yarın Washington'da NATO Zirvesi oturum aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, yarın (10/7) Çarşamba günü Washington’da NATO Zirvesi oturum aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirecek.

İki liderin Ankara’daki görüşmesinde, Eylül ayında New York’ta BM Genel Kurulu oturum aralarında resmi olarak bir araya gelmeleri konusunda mutabakata varmaları nedeniyle Washington’da yarınki görüşmenin kısa süreli olması bekleniyor.

Hükümet kaynaklarına göre toplantı yarın Çarşamba günü gerçekleşecek. İki liderin temaslarına katılacak olan iki ülkenin Dışişleri Bakanları Giorgos Gerapetritis ve Hakan Fidan da Washington’da bulunurken, ayrı bir görüşme yapmaları da mümkün deniliyor.

Miçotakis’in programı

Başbakan Miçotakis’in NATO Zirvesi oturum aralarındaki programı Senato üyeleriyle önemli temaslarla başlıyor.

Yunanistan saatiyle 19.00’da Büyükelçi Daniel Speckhard’la birlikte düşünce kuruluşu Dışişleri Konseyi’ne katılacak, ardından gece yarısı 12’de NATO’nun kuruluşunun 75. yıl dönümü etkinliğine katılacak.

NATO Zirvesi çalışmalarının tamamlanmasının ardından Başbakan Miçotakis New York’a gidecek ve burada Cuma günü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir toplantı yapacak.

Toplantıda, Yunanistan’ın BM Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan üyesi (2025-26) olarak nasıl görev yapacağı, Kıbrıs meselesi ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs meselesindeki özel elçisi Maria Angela Holgin’in çalışmaları ele alınacak.

Özel elçi Maria Angela Holgin’in Adaya yaptığı son ziyaret ve her iki tarafla yaptığı görüşmelerin ardından raporunu 10 Temmuz’da sunacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu