Yunanistan Haber

“Uçuş Planı Sunulmadı, Hava Trafik Kuralları İhlal Edildi”

"Bilinmeyen unsurlar silahlı Türk F-16 savaş uçakları olarak belirlendi ve Uluslararası kurallara ve tutarlı uygulamalara uygun olarak engellendi."

Yunanistan Savunma Bakanlığı, Yunan savaş uçaklarının Doğu Akdeniz’de NATO görevi yapan Türk F-16’larını radarlarıyla kilitlemesine yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Uçuş Planı Sunulmadı, Hava Trafik Kuralları İhlal Edildi”

blank

“Yunanistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı ile NATO Hava Komutanlığı (AIRCOM) arasındaki istişare ve anlaşmanın ardından, 22 Ağustos 2022 günü öğle saatlerinde Atina FIR’ında B-52 Amerikan uçaklarının uçuşunun gerçekleştiği açıklandı.

B-52’ler, Megisti (Meis) adasının batısından çıkmak için adanın güney batısından Atina FIR’ının sınırından girdiler. Bahsekonu uçakların uçuşu, Müttefikler arası uyum ve dayanışma gösterisinin bir parçası olarak gerçekleşti.

B-52’lerin uçuşuna geçmişte olduğu gibi savaş uçaklarının eşlik etmesi amaçlanmamıştı. Ancak beş bilinmeyen hava unsuru (savaş uçakları), B-52’nin uçuş rotasına Karpathos’un (Kerpe) doğusunda müdahale ederek, aynı zamanda bir uçuş planının sunulmaması nedeniyle Hava Trafik Kuralları ihlal edilmiştir.

Bilinmeyen unsurlar silahlı Türk F-16 savaş uçakları olarak belirlendi ve Uluslararası kurallara ve tutarlı uygulamalara uygun olarak engellendi.

NATO ve ABD’nin yetkili makamları konu hakkında bilgilendirilmiştir.

Olaylarla ilgili herhangi başka bir izah uydurmadır.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu