Yunanistan Haber

“Türkiye, Varoluşsal Bir Tehdittir”

"Türkiye, varoluşsal bir tehdittir. Ülkemizin yasal ve coğrafi sınırları tehdit altında"

Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, “Türkiye, varoluşsal bir tehdittir. Ülkemizin yasal ve coğrafi sınırları tehdit altında” ifadelerini kullanarak bir kez daha Türkiye’ye yüklendi.

Yunan Savunma Bakanı Dendias, Parlamento’da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik uzun vadeli tutumunu varoluşsal bir tehdit olarak nitelendirdi.

Dendias konuşmasında özetle şunları kaydetti:

“Son dönemde komşu Türkiye’de var olan düşük tonları ve daha iyi iklimi en mutlak şekilde memnuniyetle karşılasak da buna hazır olmalıyız.

Sadece egemenlik haklarına değil, egemenlik statüsüne ve azınlık tanımına ilişkin uluslararası anlaşmalara da itiraz eden bir komşu ülke varsa, bu açıkça varoluşsal bir tehdittir. Ülkemizin yasal ve coğrafi sınırları da tehdit altındadır.”

Savunma Bakanı, jeopolitik durumun, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nde “Gündem 2030” olarak adlandırılan ve Yunan İnovasyon Geliştirme Merkezi’nin (ELKAK) kurulması yoluyla büyük silah alımları ve inovasyonu içeren kapsamlı bir reform ihtiyacını belirleyen en temel neden olduğunu savundu.

Bakan Dendias, “Önümüzdeki günlerde, yeni nesil Donanma için çözüm olan Constellation fırkateynleri konusu gündeme gelecek. Aynı zamanda, “F-35 programı da Hava Kuvvetlerinin yeniden düzenlenmesi çerçevesinde gündeme gelecek. Donanmanın ihtiyacı olan yeni nesil denizaltıları konusunu ilk olarak Genelkurmay Başkanlığı düzeyinde ele alacağız. Ayrıca 214 tipi (Papanikolis) denizaltıların modernizasyonu ve bu teknolojiye sahip iki denizaltının daha inşa edilip edilmemesi konusu da görüşülmeyi bekliyor”. İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu