Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Türk Mutfağının Ege Bölgesi Yemekleri Tanıtıldı

Türk Mutfağı Haftası kapsamında T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu ev sahipliğinde akşam yemeği etkinliği gerçekleştirildi.

Türk Mutfağı Haftası kapsamında T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu ev sahipliğinde akşam yemeği etkinliği gerçekleştirildi.

26 Mayıs 2024, Pazar günü saat 18:00’de Yassıköy Arnemusi Restoran’da düzenlenen akşam yemeğine katılan davetlileri Başkonsolos Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal hanımefendi karşıladı.

Davetlilerin yerlerini almasından sonra kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Aykut Ünal, katılan davetlilere, yemeklerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Akşam yemeği etkinliğine Başkonsolos Ünal, Muavin Konsoloslar ve Başkonsolosluk personelinin yanısıra, Batı Trakya Türk Azınlığı danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Milletvekilleri Burhan Baran ve Özgür Ferhat, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Dr. Hüseyin Baltacı ve Sivil Toplum kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri katıldı.

Ege lezzetlerinin tanıtıldığı menüde katılımcılar Ege bölgesi peynir çeşitleri, İzmir köfte, otlu börek, karides güveç, fava, mücver, zeytinyağlı biber dolması, zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı taze fasulye, kabak tatlısı v.b. yemekleri afiyetle yedi.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu