Yunanistan Haber

Türk Komutan Yenişehir’i (Larissa) Adım Adım Gezdi

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Güven Artırıcı Önlemler süreci karşılıklı ziyaretlerle devam ediyor.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Güven Artırıcı Önlemler süreci karşılıklı ziyaretlerle devam ediyor.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki Güven Artırıcı Önlemler süreci kapsamında, 1. Ordu Komutanı Metin Tokel, 11-12 Eylül tarihlerinde iki gün boyunca Larissa’daki (Yenişehir) 1. Ordu Karargahını ziyaret etti

Ziyaretin ilk günü 11 Eylül 2025 Çarşamba resmi görüşmelerin ardından ikinci günü Perşembe sabahı 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Tokel ile Yunanistan 1’inci Ordu Komutanı Korgeneral Dimokritos Konstantakos, Yenişehir’de (Larissa) önce kısa bir Ordu Evi ziyareti ardından da Birinci Antik Tiyatro, Larissa Folklor Müzesi ve şehir merkezini ziyaret etti.

Burada konuk komutana Tarih Öncesi ve Klasik Antik Eserler ve Müzeler Dairesi Başkanı Georgios Tufeksis tarafından eserler hakkında bilgi verildi.

Güven Artırıcı Önlemler süreci

blankHatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Yunan ve Türk komutanlar ile üst düzey subayların, Yunan-Türk Mutabakat Zaptı çerçevesinde bir araya gelmişti.

Geçtiğimiz Nisan ayında Tuğgeneral Vardis Harkianakis Türkiye’ye giderek 54’üncü Mekanize Piyade Tugayı’nı ziyaret etmiş, Türkiye’den de 4’üncü Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Yunanistan’da 31’inci Mekanize Piyade Tugayı’nı ziyaret etmişti.

Haziran ayının başında Yunanistan ve Türkiye Genelkurmay Başkanları, Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları 17. Zirvesi kapsamında bir araya gelerek görüştü.

9 Temmuz 2024 tarihinde Filo Komutanı Koramiral Polihronis Kuluris, Türk mevkidaşı Koramiral Kadir Yıldız’ı Salamis Deniz İstasyonu’ndaki Filo Karargâhında konuk etmişti.

Yenişehir ziyaretinden fotoğraflar:

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu