Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Trakya’da (Batı) Uygulanan Entegre Etme Çabaları Boşa Çıktı”

Anthimos’tan itiraf gibi açıklama: “On yıllardır tüm Trakya (Batı) nüfusunu Yunan ve Avrupa bünyesine entegre etme çabalarına rağmen KIEF (DEB) afişinin doğruluğu kanıtlandı.”

Dedeağaç Metropoliti Anthimos’tan itiraf gibi açıklama: “On yıllardır tüm Trakya (Batı) nüfusunu Yunan ve Avrupa bünyesine entegre etme çabalarına rağmen KIEF (DEB) afişinin doğruluğu kanıtlandı.”

Dedeağaç Metropoliti de DEB partisinin seçimlerden aldığı sonucu bölge için endişelenmesi gereken bir tehlike olarak görüyor ve uyarıyor.

Dedeağaç Metropoliti Anthimos DEB Partisinin Avrupa Parlamentosu seçimlerinden Rodop ve İskeçe’de birinci parti olarak çıkmasını yorumladı. Metropolit Anthimos açıklamasında, “Trakya’daki (Batı) Avrupa seçim sonuçları görünün o ki Brüksel’e yönelik değil, milliyetçi hedeflere yönelikmiş, bu sonucunun artık bizi ciddi anlamda endişelendirmesi gerekiyor” vurgusu yapıyor.

Metropolit Anthimos açıklamasında şu ifadeleri kullanıyor:

“Trakya’da (Batı) uygulanan entegre etme çabaları boşa çıktı”

blank“Trakya’daki (Batı) Avrupa seçim sonuçları görünün o ki Brüksel’e yönelik değil, milliyetçi hedeflere yönelikmiş, bu sonucunun artık bizi ciddi anlamda endişelendirmesi gerekiyor.

Yunan Devleti ve Toplumunun on yıllardır tüm Trakya (Batı) nüfusunu Yunan ve Avrupa bünyesine entegre etme çabalarına rağmen KIEF (DEB) afişinin doğruluğu kanıtlandı.

Böylece dünkü seçim sonucu, komşunun kendi Revizyonizmine sadık kalma, cassus belli’yi sürdürme ve “Mavi Vatan”dan ilham alma taktiğiyle birleşince, fazla dalkavukluk yapmadan, bölgemizin tüm meselelerine tabandan ve başka bir perspektiften bakmayı gerekli kılıyor.

Ve şairin de dediği gibi “…ve her şeyden önemlisi yanılsamaya yer yok”! (Manolis Anagnostakis).

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. …η ελλασ πρεπει να απαιτησει τα δικαιωματα των ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΩΝΣΤΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ,ΙΜΒΡΙΩΝ,ΤΕΝΕΔΙΩΝ,ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu