Yunanistan Haber

Temmuz Sonu Yeni İki Adet Daha Geliyor

Temmuz ayı sonunda Yunan Hava Kuvvetlerine iki adet yeni Rafale savaş uçağı daha katılıyor.

Temmuz ayı sonunda Yunan Hava Kuvvetlerine iki adet yeni Rafale savaş uçağı daha katılıyor.

Yunan basınında çıkan haberlere göre Fransa’nın Yunanistan Hava Kuvvetlerine, Temmuz ayı sonunda iki adet yeni Rafale tek koltuklu savaş uçağı teslim edeceğini ve bundan sonra sözleşmeye göre her ay bir yeni uçak teslim edeceklerini belirten bir mesaj gönderdiği belirtiliyor.

Yunan hükümeti F-16 blok-30 ve Mirage 2000-5 uçaklarını elinden çıkarabilirse eğer o zaman derhal altı adet yeni Rafale tipi savaş uçağı daha sipariş edilecek.

blankYunan basınında yer alan bilgilerde, Yunan Hava Kuvvetlerine ait 24 adet Mirage 2000-5’in operasyonel durumda olduğu ve şu anda Ege’de uçtuğu, ayrıca düşman topraklarının derinliklerindeki hedefler için 500 km’nin üzerinde menzile sahip Scalp EG stratejik füzesini taşıyabildiği belirtiliyor.

2022’den itibaren Yunan Hava Kuvvetlerine ait 18 adet Mirage 2000 EGM satılık olduğu ve iki ülkenin olası alıcılar olduğu haberleri duyuluyor. (Hindistan ve Sırbistan)

Ayrıca Fransız yapımı 18 adet 2000 EGM Yunan savaş uçağının Ukrayna’ya askeri yardım olarak verileceği yönünde haberler de duyuluyor.

Yunan basını, “bu uçaklarla ilgili en mantıklı uygulamanın Ukrayna’ya değil de Yunanistan’ın çıkarlarına göre Sırbistan’a veya Hindistan’a ya da başka bir devlete satmak olacaktır. Sonuçta bizzat Bakan Dendias yakın zaman önce ‘F-4’ün yanı sıra Mirage 2000-5 ve F-16 Block 30’un satın alınmasına ilgi duyulursa bu hoş karşılanır’ demişti” yorumu yapıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu