Yunanistan Haber

Tanagra Hava Üssü’nde Pilot Uçağı Terk Etti

Tanagra Hava Üssü'ndeki 114. Avcı Kanadı'nda yaşanan kazada pilot son anda uçağı terk ederek kurtuldu.

Tanagra Hava Üssü’ndeki 114. Avcı Kanadı’nda yaşanan kazada pilot son anda uçağı terk ederek kurtuldu.

1 Temmuz 2024 Pazartesi günü Tanagra Hava Üssü’ndeki 114. Avcı Kanadı’ndan eğitim uçuşu için havalanan Mirage M2000-5 uçağı iniş sırasında pistten çıktı. Öğle saatlerinde saat 13.46 civarında eğitim uçuşundan dönen pilotun uçağı zamanında terk ettiği belirtiliyor.

Uçaktan atlayan pilotun tedbir amaçlı 251 Genel Havacılık Hastanesi’ne kaldırıldığı ifade ediliyor. Sağlık durumunun iyi olduğu ifade ediliyor.

Kazayla ilgili kaynakların belirttiğine göre, kazayı ucuz atlatan ve terk etmek zorunda kalan 30 yaşındaki bayan pilot 114’üncü Savaş Kanadı’nda görev yapıyor ve Ege semalarında çok sayıda hava muharebesi ve it dalaşına ve NATO operasyonlarına katıldı.

Kazanın meydana gelmesinin nedenlerinden biri de uçağın tekerlekleri piste bastığı andan itibaren frenleme sisteminde tek taraflı bastığından dolayı uçak sola doğru çekmeye başlayınca pist dışına ilerlediği sırada bayan pilot fırlatma sistemini kullanarak uçağı tek etti. Uçakta küçük çapta maddi zarar meydana geldi ve tamirin kısa sürede üssün teknisyenleri tarafından onarılacağı belirtiliyor.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu