Yunanistan Haber

SUDA Üssü Yüksek Alarm Seviyesine Geçirildi!

SUDA Üssü terör tehdidi nedeniyle yüksek alarma geçirildi! Amerikalı olmadığı sürece SUDA Üssü’nün kapısından kimse içeri giremiyor.

SUDA Üssü terör tehdidi nedeniyle yüksek alarma geçirildi! Amerikalı olmadığı sürece SUDA Üssü’nün kapısından kimse içeri giremiyor. Son 10 yıldır bu tür uygulama olmadığı gibi Amerikalılar da son 10 yıldır bu düzeyde bir tehditle karşılaşmadılar.

Son döneme Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik artan tepkiler neticesinde, bir terör saldırısının askeri personeli veya ABD tesislerini hedef alabileceği yönündeki endişeler nedeniyle, Yunanistan’ın Girit adasında bulunan SUDA Üssü de dahil olmak üzere, Avrupa genelindeki çok sayıda ABD askeri üssü hafta sonu boyunca yüksek alarma geçirildi ve kuvvet koruma seviyesi ikinci en yüksek seviyeye çıkarıldı. Yetkililer, üslerin alarm seviyelerini Pazar günü “Charlie” kuvveti koruma durumuna yükselttiği ileri sürülüyor.

Girit Hanya’da, Amerikan vatandaşı ve üs personeli olmayanların üslere girişi artık yasak olduğundan, alınan önlemlerin çok katı olduğu belirtiliyor.

Alınan önlemler neticesinde, üs içerisinde çalışma projeleri yürüten müteahhitlere, üsse yiyecek ve diğer temel ihtiyaçları sağlayanlara, üs ile işbirliği yapan otobüslerden personel taşımaya kadar yakın işbirlikçilerinin bile girişlerine izin verilmediği ileri sürülüyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu