Yunanistan Haber

Sözleşme Uzatıldı, Taşöz Bölgesine Hidrokarbon Depolanacak

Trakya (Batı) Denizi'ndeki Taşöz adası ile Kavala arasında Prinos bölgesinde denizin içindeki depolara hidrokarbon depolanacak.

Trakya (Batı) Denizi’ndeki Taşöz adası ile Kavala arasında Prinos bölgesinde denizin içindeki depolara hidrokarbon depolanacak.

Trakya (Batı) Denizi’ndeki Taşöz adası ile Kavala arasında Prinos bölgesinde faaliyet gösteren “ENERGEAN EGE PETROL VE GAZ HİDROKARBON ARAMA VE ÜRETİM ŞİRKETİ” ile Yunan Devleti arasında gelecekte karbondioksit depolanması olasılığına ilişkin imzalanan anlaşmanın uzatılması Yunan Parlamentosunda yapılan oylamada onaylandı.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skilakakis oylama öncesinde Parlamentoda yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Sözleşmenin uzatılması gerekli hale geliyor, çünkü bölgede gelecekte karbondioksit depolama geliştirme olanağına sahibiz. İlgili kurumsal çerçeve, kurtarma fonunda bir dönüm noktasıdır ve çok yakında kamuya açıklanacaktır. Bu kesinlikle gerekli bir süreç, çünkü enerji dönüşümü ilerleyecek ve üretim süreçlerinde karbondioksit kullanmak zorunda kalan endüstrilerin depolaması gerekecek. Akdeniz’de depolama kapasitesi olan istasyonlar ise son derece sınırlı. Prinos, CO2 depolamasını geliştirmek için eşsiz bir fırsat.”

Yasa tasarısı Parlamentonun çoğunluğu tarafından kabul edildi. Nea Dimokratia lehte oy kullandı, PASOK ve Elliniki Lisi “çekimser” olduklarını ilan ederken, SYRIZA, KKE, Yeni Sol, Niki, Plevsi Eleftherias ve KO Spartiates aleyhte oy kullandı.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu