Avrupa | Balkanlar

Selanik’ten Ankara’ya Pedallar 100. Yıl İçin Çevriliyor

Selanik’e ulaşan bisiklet grubu ilk olarak Atatürk Evi’ni, daha sonra Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik’i ziyaret etti.

Cumhuriyetin 100. yılı için Almanya’dan yola çıkan bisikletli bir grup Selanik’e ulaştı. Selanik’e ulaşan bisiklet grubu ilk olarak Atatürk Evi’ni, daha sonra Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik’i ziyaret etti.

Devamında Selanik’ten yola çıkan grup Gümülcine’ye ulaştı. Grup üyeleri burada Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

blank

Bu sabah Gümülcine’den yola çıkan bisiklet grubu Dedeağaç’a hareket ederek oradan da Türkiye’ye tarafına geçerek Ankara’ya doğru yolculuğuna devam edecek.

Grup adına açıklamalarda bulunan Tayfun Keltek, “Burada amacımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yıl dönümü vesilesiyle, bu Cumhuriyetimizi onurlandırmak, Cumhuriyetimizin önemini vurgulamaktır.

Bu ziyaretimiz sırasında Selanik Başkonsolosu sayın Serkan Gedik ve Gümülcine Başkonsolosu sayın Aykut Ünal beyle görüştük. Bizleri burada kabul ettiler. Grubum adına kendilerine bu kabullerinden dolayı çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu