Yunanistan Haber

Savaş Helikopterleri Sel Sularına Teslim

Beklenmedik bir olay yaşandı ve 1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı’nı sel suları bastı, helikopterler suyun içinde kaldı.

Beklenmedik bir olay yaşandı ve Yunan Ordusu 1’inci Ordu Havacılık Tugayı’na ait Stefanovikio Hava Üssü’nde konuşlu helikopterler, yoğun yağış sonrasında sular altında kaldı. Yunan kaynakları, bazı helikopterlerin bakım eksikliği nedeniyle uçamadığını ve bu nedenle tahliye edilemediğini iddia ediyor.

Orta Yunanistan Teselya bölgesi Stefanovikio köyü yakınlarında konuşlu olan  1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı (1ο ΤΑΞΑΣ) saldırı helikopter üssü sel suları altında kaldı ve bazı helikopterler suyun içinde kalmaktan kurtarılamadı.

Orta Yunanistan Teselya bölgesini vuran “Daniel” kötü hava koşulları nedeniyle taşan Pinio Nehri’nin suları, Stefanovikio köyü yakınlarında konuşlu olan  1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı (1ο ΤΑΞΑΣ) saldırı helikopter üssünü vurdu.

blank

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait Apache ve Skorsky helikopterlerinin de bulunduğu üssün bazı bölümleri sular altında kaldı. Ancak Amerikalılara ait helikopterlerin konuşlu olduğu bölüm daha önce bu tür olayların yaşanabileceği göz önünde bulundurularak gerekli önlemler alınmıştı.

Yunan basını ve kaynaklardan edinilen son bilgilere göre, üs etrafında suların yükselmesi durumunda helikopterlerin yakın mesafede bulunan Nea Anhialos Hava Üssü veya Larissa’ya nakledilmesi için de hazırlıkların yapıldığı ileri sürülüyor.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) tarafından yapılan resmi açıklamada, suyun içinde kalan helikopterlerin (UH-1H Huey) ise kullanım dışında olduğundan dolayı üssün bir bölümünde tel örgülerin yakınında bulunduğu belirtiliyor. Ancak her halükarda üs şu an sel sularına teslim olmuş durumda.

Stefanovikio üssünde yaşanan bu olayla ilgili dışarıya ve dolayısıyla da ülke çağında basına sızan fotoğraf ve videolara tepkiler de sürüyor. Yunan hükümet sözcüsü Marinakis, basında yer alan haberlerin ve fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı gibi, “eşi görülmemiş yalanlarla Silahlı Kuvvetleri arkadan vuruyorlar…” diyerek muhalefeti sert bir dille eleştirdi.

blank

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu