Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Ramadan Duban Son Yolculuğuna Uğurlandı

İskeçe Türk Birliği eski başkanlarından, emekli öğretmen Ramadan Duban son yolculuğuna uğurlandı.

İskeçe Türk Birliği eski başkanlarından, emekli öğretmen Ramadan Duban son yolculuğuna uğurlandı.

İskeçe Türk Birliği eski başkanlarından, emekli öğretmen Ramadan Duban, 14 Eylül 2024 Cumartesi günü sabah erken saatlerde İskeçe’ye bağlı Sünnetçiköy’de ikamet ettiği evde hayata veda etti.

Ramadan Duban’ın cenaze töreni 15 Eylül Pazar bugün Sünnetçiköy Camiinde kılınan öğle namazı sonrası toprağa verildi. Cenaze töreni ailesi ve yakınlarının yanı sıra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal hanımefendi, Muavin Konsolos Adnan Öztürk, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Milletvekili Hüseyin Zeybek,  İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Danışmanı Rıdvan Molla İsa, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Ahmet Aydın ve çok sayıda soydaş katıldı.

Cenaze töreni İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu’nun konuşmasıyla başladı. Hraloğlu, Ramadan Duban’ın Batı Trakya Türklerine eğitim ve sosyal alanlarda büyük katkıları olduğunu olduğunu belirtti.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Ramadan abi çok yönlü bir insandı; öğretmendi, eğitimciydi. Ama o çok sevdiği öğretmenlik mesleğini iki azınlık ortaokulu ve lisesinde yapamadı. Ama, çocuklarımıza dersler ve kurslar yaptı. Bunları İskeçe Türk Birliği, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği bünyesinde, İskeçe merkezde, İskeçe dağ kolunda v.d. yerlerde yaptı.

Bir öğretmen, eğitimci ve aynı zamanda da bir çiftçiydi. O, ilk serayı nasıl kurduğunu yazılarıyla gazetemizde (Gündem) v.d. yayın organlarımızda anlattı. Yetmedi, şiir, öykü ve İskeçe bölgesindeki hatimleri anlatan kitapları yazdı. Son günlerde de İskeçe’nin Ünlüleri adlı kitap çalışması içerisindeydi.

Ramadan abi o kadar güzel bir insandı ki, aslında vefatı da güzel oldu. Kendisi çekmeden ve hiç kimseye de çektirmeden çok güzel bir şekilde ve aynı güzellikte de bu dünyaya veda etti.

Onun üzerimizde hakkımız varsa kat kat helal olsun. Ramadan abimizi unutmayacağız. İskeçe Türk Birliğinde bizim başkanlığımızı yaptı. İskeçe Türk Birliğinde daha sonraki yıllarda birlikte çalıştık. Denetim ve yönetim kurullarında çeşitli görevlerde bulundu. Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinin halen yöneticisiydi. İnsanlara pozitif enerji verirdi. Onun anlattığı fıkra ve nasihatleri hiç bir zaman unutmayacağız. Çok mücadeleci bir insandı. Köyde yaşıyordu; çiftçiydi, eğitimciydi, mücadeleciydi ve davasına sadık bir insandı. Allah ondan razı olsun. Hiç kimseyi üzmedi, kırmadı. Kırılsa da kimseyi kırmadı.”

Ramadan Duban

blankRamadan Duban Haziran 1952’de İskeçe’nin Karaoğlan Dağı’ndaki Sulucadere (köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Sünnetçiköy Türk Azınlık İlkokulunda tamamladıktan sonra, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesine kaydoldu. Buradan mezun olduktan sonra askere gitti. Vatani görevini yaptıktan sonra, 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Matematik Bölümüne girdi. Aynı fakülteden 1978 yılında mezun olarak Batı Trakya’ya döndü. Duban, öğretmen olarak çalışmak için başvurduğu Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesi ile İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesine tayin edilmedi.

İskeçe Türk Birliğinde başkanlık görevinde bulunan Ramadan Duban, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve DEB Partisinde de görevler yaptı. Geçmişte GÜNDEM gazetesinde köşe yazıları yayımlanlayan Duban’ın şiir, öykü, köşe yazılarından oluşan kitapları bulunuyor. Duban ayrıca İskeçe’deki köylerde yapılan hatim etkinlikleriyle ilgili de bir kitap yayımladı. Duban son dönemde “İskeçe Ünlüleri” adlı bir kitap yazıyordu.

Mümine Duban ile evli olan Ramadan Duban, Doğan ve Fatih adında iki çocuk babasıydı.

BİRLİK Gazetesi olarak, Duban’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve öğretmen camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu