Yunanistan Haber

“PSARA Fırkateyni Geri Dönsün”

"Halkların aleyhine, katil İsrail devleti tarafından Filistin halkının katledilmesine, savaş çığırtkanlığı yapan ABD-NATO ve AB planlarına, katılımlarına karşı olduklarını ifade eden Silahlı Kuvvetlerin muvazzaf mensuplarıyla birlikte seslerimizi birleştiriyoruz."

Yunanistan’da emekli subaylar seslerini birleştirdi ve HYDRA fırkateyninin Kızıldenizden geri dönmesinden sonra “PSARA” firkateyninin Kızıldeniz’deki göreve gönderilmesine olumlu bakmıyor.

“Panhellenic Emekli Askeri Personel Federasyonu (P.OM.A.S.),”PSARA” fırkateyninin Kızıldeniz’deki misyonuna tamamen karşı olduğunu ifade eden bir yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“PSARA” Fırkateyni, 195 meslektaşımız, muvazzaf ve astsubayımızla birlikte, “HYDRA” Fırkateyni’nin yerine geçmek üzere 19 Haziran’da Salamis Deniz İstasyonu’ndan Kızıldeniz’e doğru yola çıktı.

Bu, halkımızın çıkarlarını korumak, ülkemizi savunmak ve egemenlik haklarını güvence altına almaktan başka bir şey olmayan Yunan Silahlı Kuvvetlerinin misyonunun bir parçası değildir.

“PSARA” firkateyninin ülke sınırlarından 3.500 bin kilometre uzağa gönderilmesinin yanı sıra, sahada görev yapacak “ASPIDES” operasyonunun 12 ay boyunca harcayacağı yaklaşık 180 milyon avroluk maliyet hiçbir milli çıkara hizmet etmiyor.

Hizmet ettiği tek şey, gemi inşa sermayesinin yenilmesi ve NATO ile AB’nin savaş çığırtkanlığı tasarımlarıdır; oysa aynı zamanda halkımız hassasiyetten, enerji yoksulluğundan, düşük ücretlerden ve emekli maaşlarından inliyor.

Halkların aleyhine, katil İsrail devleti tarafından Filistin halkının katledilmesine, savaş çığırtkanlığı yapan ABD-NATO ve AB planlarına, katılımlarına karşı olduklarını ifade eden Silahlı Kuvvetlerin muvazzaf mensuplarıyla birlikte seslerimizi birleştiriyoruz.

“PSARA” Fırkateyni hemen geri dönsün.

Sınırların dışındaki tüm Yunan misyonları geri dönmelidir.

Emperyalist tasarılara ve savaşlara karışmak yok.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu