Yunanistan Haber

Ocak Ayında Kahire’de Toplanacaklar

Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Ocak ayının ilk 10 gününde Kahire'de üçlü toplantı düzenliyor.

Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Ocak ayının ilk 10 gününde Kahire’de üçlü toplantı düzenliyor.

Kahire, Ocak ayı başında Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs arasındaki işbirliğinin onuncu yılını kutlamak üzere üçlü bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Toplantıya Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El Sisi, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis katılacak. Taraflar enerji ve bölgesel güvenlik alanlarındaki girişimlerin yanı sıra ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fırsatları da ele alacaklar.

Önemli girişimlerden biri, Kuzey Afrika ve Avrupa elektrik şebekeleri arasındaki entegrasyonu geliştirmeyi amaçlayan Mısır ve Yunanistan elektrik şebekelerini birbirine bağlayan GREGY projesidir.

GREGY, Kuzey Afrika ülkesi ile Avrupa arasında önerilen beş bağlantıdan biridir. Mısır’daki Wadi al-Natroun ile Yunanistan anakarası arasında Akdeniz’i geçen denizaltı kablosuyla yapılacak ara bağlantı yaklaşık 1.500 km uzunluğunda olacak. Kablonun 3 Gigawatt’lık kapasitesinin Mısır Arap Cumhuriyeti’nde üretilen yeşil enerjinin taşınmasında kullanılması planlanıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu