Yunanistan Haber

“NATO Teçhizatının NATO Müttefiklerine Karşı Kullanılmamasını Sağlamak Önemli”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Brüksel'de bir görüşme gerçekleştirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Brüksel’de bir görüşme gerçekleştirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Brüksel’de yaptığı görüşmede, Yunanistan’ın uluslararası hukuka ve uluslararası anlaşmalara saygı gösterilmesi gerekliliği konusundaki kararlı tavrını vurguladı.

Bakan Gerapetritis aynı zamanda, NATO üye ülkelerine savunma teçhizatı tedarikine ilişkin kararlar alınırken, NATO teçhizatının NATO müttefiklerine karşı kullanılmamasını sağlamanın önemli olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis şunları dile getirdi:

“Bugün İttifak karargahında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yapıcı bir atmosferde gerçekleştirilen ilk çalışma toplantısını gerçekleştirdik. Batı Balkanlar’daki durum ve sahadaki endişe verici gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk ve Kosova’daki gergin durumun hızla azaltılması ve EULEX’in rolünün güçlendirilmesi gereğinin altını çizdik.

Vilnius Zirvesi’ni de görüştük. Kendi adıma, Dışişleri Bakanı olarak ve aynı zamanda akademik kapasitem gereği, Yunanistan’ın uluslararası hukuka ve uluslararası anlaşmalara saygı gösterilmesi gerekliliği konusundaki kararlı tutumunu ifade ettim. NATO teçhizatının NATO müttefiklerine karşı kullanılmamasını sağlamanın NATO üyesi devletlere savunma teçhizatı tedariki konusunda kararlar alınırken son derece önemli olduğunu vurguladım. NATO’da kararlar alınırken tüm müttefiklerin hassasiyetlerini dikkate alan dengeli bir yaklaşımın gözetilmesi gerektiğine özellikle dikkat çektim.

Ukrayna’yı da ele aldık ve Yunanistan’ın Ukrayna halkının mücadelesine yaptığı önemli ve çok boyutlu yardımın altını çizme fırsatı bulurken, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. NATO ayrıca Güney Komşuları, Orta Doğu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelere daha fazla odaklanmalıdır. Bu bağlamda AB-NATO ilişkilerinin derinleştirilmesine değinerek, Kıbrıs’ın (Güney) bu işbirliğine tam katılımının vazgeçilmez bir koşul olduğunu vurguladım. Bu, özellikle bugün, Kıbrıs’ın Türk işgalinin “kara” yıldönümü olan 20 Temmuz için özel bir önem taşımaktadır.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu