Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Müftü Mete Kabri Başında Dualarla Anıldı

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete vefatının ikinci yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Merhum İskeçe Müftüsü Ahmet Mete vefatının ikinci yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

İskeçe Müftülüğü, 14 Temmuz Pazar günü Ahmet Mete için kabri başında anma töreni düzenledi. Törene çok sayıda soydaş katıldı.

Anma töreni, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra ise Müftü Mete için indirilen hatimlerin duası yapıldı.

Sırasıyla Müftü Mete’nin kabri başında yapılan konuşmalara geçildi. İlk olarak İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa bir konuşma yaptı. Müftü Trampa konuşmasında merhum Müftü Mete ile 15 yıl boyunca birlikte çalıştıklarını söyledi. Ahmet Mete’nin geride çok önemli eserler bıraktığını dile getiren Trampa, Mete ailesine de verimli ve güzel işbirliğinden dolayı teşekkür etti.

Törene katılan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu da konuşmasında Müftü Ahmet Mete’nin birçok karakteristik özelliğinden bahsetti. Başkan Ahmetoğlu, “Müftümüz Ahmet Mete’nin cenazesiyle İskeçe ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, ‘sahte müftü’, ‘sözde müftü’ gibi nitelendirmeleri ve bu politikayı tarihin çöp sepetine atmıştır. Merhum müftümüzü bu açından da değerlendirmek gerekir.” İfadelerini kullandı ve bazı kesimlere mesaj verdi.

Sırasıyla DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat ve İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek birer konuşma yaptı. Milletvekili Zeybek konuşmasında, “Kendisi müftüden önce bir insandı. Önemli bir liderdi. Boşluğu çok zor doldurulacak insanlardan biriydi. Onu özlüyoruz.” Dedi.

blankSon olarak anma törenine katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal bir konuşma yaptı. Başkonsolos Ünal, Müftü Mete’nin ailesini ve katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, Ahmet Mete’yi yakından tanımadığını ancak bir diplomat olarak onu bildiğini ve Batı Trakya’da Mete’yle ilgili çok şey öğrendiğini ifade etti. Başkonsolos Ünal, Ahmet Mete’nin sadece bir Müftü değil, toplumu harekete geçiren ve aynı zamanda bir sembol olan önemli bir mücadele insanı olduğunu belirtti. Başkonsolos Ünal, Müftü Mete’yi vefatının yıldönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla andıklarını kaydederek sözlerini son verdi.

Törene katılanlara Ahmet Mete’nin ailesi tarafından şerbet, kandil simidi ve lokum dağıtıldı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu