Yunanistan Haber

Milletvekilleri Yarın Yemin Edecek

300 Milletvekilinden oluşan yeni dönem Yunanistan Parlamentosu’nda yemin töreni yapılacak.

25 Haziran’da yapılan genel seçimlerin ikinci turu sonucunda 300 Milletvekilinden oluşan yeni dönem Yunanistan Parlamentosu’nda yemin töreni yapılacak.

25 Haziran’da yapılan genel seçimlerin ikinci turu sonucunda 300 Milletvekilinden oluşan yeni dönem Yunanistan Parlamentosu’nda, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’nun huzurunda yarın 3 Temmuz Pazartesi günü yemin töreni yapılacak.

Milletvekilleri, Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu İeronimos huzurunda, “Vatan ve demokratik devlete bağlı kalacağıma, Anayasa ve kanunlara uyacağıma ve görevlerimi vicdanen yerine getireceğime Kutsal, Eşit ve Bölünmez Üçlü Birlik adına yemin ederim.” Diyerek yemin edecekler ve resmen Milletvekili olarak göreve başlayacaklar.

Yemin törenine, yabancı ülkelerin Atina’daki birçok Büyükelçisi ve diplomatik delegasyonu davet edildi.

Meclis Başkanı Seçimi

4 Temmuz Salı sabahı Parlamento, Parlamento gruplarının önerilerine göre Yunanistan Parlamentosu Başkanını ve ardından Başkan Yardımcılarını, Dekanları ve Sekreterleri seçmek için toplanacak.

Başbakan Miçotakis, Parlamento’ya yazdığı bir mektupta, görev için Parlamento’nun mevcut Başkanı Konstantinos Tassulas’ı aday gösterdiğini duyurdu. Parlamentonun yeni Başkanı yoklama ile seçilecek ve milletvekili tam sayısının salt çoğunluğunu alması gerekiyor. Seçim sonucu 151 Milletvekili sayısı bulunmaması durumunda seçim tekrarlanıyor ve en çok oyu alan Parlamento Başkanı seçiliyor.

Hükümete güvenoyu

Devamında 6 Temmuz Perşembe günü, Parlamento’nun genel kurulunda, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yeni hükümetinin program açıklamalarına ilişkin üç gün sürecek oturumlar başlayacak. Program bildirilerinin görüşülmesinin ardından zaman kaybetmeden 8 Temmuz Cumartesi günü yeni hükümet Meclis’ten güvenoyu isteyecek.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu