Yunanistan Haber

Miçotakis Ve Erdoğan’dan 41 Dakikalık Görüşme

İki lider, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin gidişatını kısaca gözden geçirdi ve Ege'deki suların sakin kalmasını sağlamak amacıyla Türk-Yunan ilişkilerindeki iyi iklimi teyit etti.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Washington’daki NATO Zirvesi oturum aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi yaklaşık 41 dakika sürdü.

İki lider, NATO üyesi ülkelerin müttefiklerinin buluştuğu salondan birlikte çıkarak herhangi bir açıklama yapmadan toplantının yapıldığı salona geçti.

Bu akşamki görüşmede iki lider, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin gidişatını kısaca gözden geçirdi ve Ege’deki suların sakin kalmasını sağlamak amacıyla Yunan-Türk ilişkilerindeki iyi iklimi teyit etti.

Toplantıya, Yunanistan tarafından Başbakan’ın diplomatik danışmanı Anna Maria Bura ve Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, Türkiye tarafından ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Akif Çağatay Kılıç ve katıldı.

Atina kaynakları, Başbakan Miçotakis, iki ülkenin yasadışı göçle mücadelede işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğine vurgu yapıyor.

Ayrıca iki liderin, ikili ilişkilerde iyi bir iklimin korunmasının karşılıklı yarar sağlayacağı konusunda mutabakata vardıkları belirtilirken, iki ülke arasındaki ticaret hacmini ikiye katlama çabalarını yoğunlaştırma konusunda da mutabakata vardıkları ifade ediliyor.

blankİkilinin görüşmesinde Ortadoğu meselesine ilişkin görüşlerinde farklılıkların olduğu, ayrıca Ukrayna’daki son gelişmeleri de değerlendirdikleri belirtiliyor.

Son olarak görüşmede Kiriakos Miçotakis’in ayrıca Kıbrıs meselesine de değindiğini ileri süren Yunan basını, “74 trajedisinden 50 yıl sonra bir NATO üyesinin bölünmüş kalamayacağını söyledi ve Kıbrıs meselesini çözmek için müzakerelerin yeniden başlatılması gerektiğinde ısrar etti” ifadelerine yer veriliyor.

Miçotakis ve Erdoğan, Eylül ayında BM Genel Kurulu bağlamında randevularını tazeleyecek ve yoğun gündemdeki tüm konuları bir kez daha ele alarak, kıta sahanlığı ve MEB’in yanı sıra Siyasi Diyalog ile ilgili sonraki adımların belirlenmesine ilişkin konular hakkında görüşecekler.

Bugün bir araya gelen iki liderin son 12 ay içinde beşinci toplantılarıydı. İki lider, iki ay önce Ankara’da yeniden bir araya gelmişti. O toplantıda kamera karşısına her zamankinden daha iyi bir ruh halinde çıkmışlardı ve farklılıklara rağmen diyaloğu sürdürmeye kararlı görünüyorlardı.

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu