Yunanistan Haber

Miçotakis: “Kıbrıs’ta İki Devletli Çözüm Kabul Edilemez”

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis BM’de yaptığı konuşmada “Kıbrıs'ta iki devletli çözüm kabul edilemez” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis BM’de yaptığı konuşmada “Kıbrıs’ta iki devletli çözüm kabul edilemez” dedi.

Başbakan Miçotakis, “Kıbrıs’ın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve iki bölgeli, iki toplumlu federasyona dayanan tek devletli çözüme olan bağlılığımız sarsılmazdır. Birleşmiş Milletler’in dayandığı temel değer ve ilkeleri savunmak bir güvenilirlik ve kararlılık meselesidir.” İfadelerini kullandı.

Başbakan Miçotakis yasadışı göçle ilgili olarak, Yunanistan’ın dünya çapındaki göç krizinin merkezinde olduğunu vurguladı ve kaçakçıların çetelerini çökertmek ve aynı zamanda yasal göç yolları oluşturmak için hem ikili hem de çok taraflı sinerjilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Miçotakis Yunanistan Türkiye ilişkilerine de değindi. Başbakan, “Yunanistan ile Türkiye arasında uzun süredir devam eden jeopolitik gerginlikler şüphesiz devam ediyor. Ancak en büyük iki ortak sorunumuz olan iklim değişikliği ve göç, bugüne ve geleceğe yöneliktir.

Dünkü toplantımızda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aynen şunu söyledim. Yanlış anlaşılma olmasın, Ege ve Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda temel farklılığımız son derece önemlidir ve öyle de kalmaktadır. Ancak bu sorun, Uluslararası Hukuka, özellikle de Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesine uygun olarak ve iyi komşuluk ilişkileri ruhuyla çözülebilir. İlişkilerimizi normalleştirme konusunda son aylarda iyi ilerleme kaydettik ve bu yolda devam etmek ortak çıkarımızadır.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu