Yunanistan Haber

Miçotakis: “İkinci Kez Yunanistan’ın Tamamı Mavi”

"Omuzlarımda hissettiğim sorumluluğun çok ağır olduğunu bilmenizi isterim. Bugün kutlayacağız, yarın ise kolları sıvayıp sıkı çalışmaya devam edeceğiz."

Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiriakos Miçotakis seçimleri kazanmasının hemen ardından Atina’da yeni demokrasi partisi genel Merkezi önünde toplanan kalabalığa seslendi. Miçotakis, “İkinci kez Yunanistan’ın tamamı mavi.” Dedi.

Miçotakis kısa konuşmasında şunları dile getirdi:

“Kalbimin derinliklerinden teşekkür ederim. İkinci kez Yunanistan’ın tamamı mavi. Parti delegelerimiz olarak her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. İki seçim yarışını arka arkaya koşarak ne kadar yorulduğunuzu biliyorum ama bugün sonuç çabalarımızı haklı çıkardı.

Yunan halkı, talep ettiğimiz gibi rahat bir çoğunluk ile ikinci kez bize güvendi ve bize istikrarlı, cesurca ilerlemek ve sosyal uyum yolunda yürümek için güçlü bir yetki verdi.

Benim için bugün özellikle duygusal bir gün. Yeni Demokrasi, dört yıllık bir hükümet içinde ilk kez, daha fazla arkadaş kazanmak için yüzdelerini artırmayı başarıyor. Ancak, her şeyden önce, bu seçimde elde ettiğimiz şey, on yıl önce başlayan bölünme ve zehirlilik döngüsünü nihayet kapatmaktır.

Omuzlarımda hissettiğim sorumluluğun çok ağır olduğunu bilmenizi isterim. Bugün kutlayacağız, yarın ise kolları sıvayıp sıkı çalışmaya devam edeceğiz.

Yeni Demokrasi şu anda Avrupa’nın en güçlü merkez sağ partisi.

Dikkat edin, 2019’daki milletvekili sayımız tam olarak aynı, ancak şu anda ana rakibimizle olan farkımız sekize kıyasla 24 puan.

Ama bayan ve bay arkadaşlar, bu siyasi hakimiyet kibir reçetesi veya açık bir çek değildir. Tüm delegelerimizden tekrar isteyeceğim şey yere sağlam basmalarıdır. Vatandaşların birçok sorunu var ve bu sorunların üzerine eğilmemizi ve çözmemizi talep ediyorlar. Bugün tüm Yunanların Başbakanıyım ve bize destek vermeyen hemşehrilerimizin beklentilerini de ifade ediyorum.

Halkımızın birlik ve beraberliği bilinciyle yürüyeceğiz. Programımızı eksiksiz uygulayacağız ve eminim ki ikinci dört yıllık dönemimizde de çalışmalarımızla bir kez daha vatandaşların beklentilerini karşılayacağız.

Bugün burada, parti ofislerimizin önünde yine kocaman bir teşekkür ederim. Bayan ve bay arkadaşlar, Yeni Demokrasi, potansiyelini ortaya koyan en iyi örgütlenmiş partinin hükümette olabileceğini kanıtladı.

Öyleyse haydi gidelim, çünkü mavi aynı zamanda bayrağımızın rengidir, gökyüzünün rengidir, denizimizin rengidir, umudun rengidir, ayıklığın rengidir, nihayetinde her Yunan kadınını ve her Yunan erkeğini birleştiren renktir.

Yarından itibaren sıkı çalışma Yunanistan’ı daha da ileriye götürmeye başlıyor. Sağlıcakla kalınız. Çok teşekkür ederim.

Seçim sürecinden “yoksunluk sendromu” yaşayanlar için birkaç ay sonra belediye ve bölge seçimleri ve bir yıl sonra da Avrupa seçimleri olduğunu hatırlatırım.

Sağlıcakla kalınız. Çok teşekkür ederim.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu