Yunanistan Haber

Miçotakis Fırkateynleri İncelemeye Gidiyor

Miçotakis Yunan Donanmasının ihtiyaçları için üç Belharra fırkateyninin inşa edildiği Navale Grubu tersanelerine gidiyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis bu sabah Fransa’nın Lorient kentine ve Yunan Donanmasının ihtiyaçları için üç Belharra fırkateyninin inşa edildiği Navale Grubu tersanelerine gidiyor.

Başbakan, inşaatı ileri aşamada olan ve 2025 yılı Haziran ayında Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesi beklenen KİMON fırkateynine binecek, sırasıyla 2025 ve 2026 sonu civarında teslim edilmesi beklenen NEARCHOS ve FORMİON fırkateynlerinin yapım çalışmalarını inceleyecek.

Başbakan Miçotakis ayrıca Navale tersanelerinde bulunan ve süreci takip eden Yunan Donanması subaylarıyla da görüşecek.

Başbakan daha sonra, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un daveti üzerine, Müttefiklerin Normandiya’ya çıkışının 80. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen büyük etkinliğe katılmak üzere Normandiya’ya gidecek. Etkinliğe Avrupa seçimlerinden sadece 24 saat önce, Ukrayna için kritik bir zamanda, Batı’nın dört bir yanından liderlerin katılması bekleniyor.

Aynı zamanda 9 Haziran’dan sonra şekillenecek Avrupa savunması tartışmaları için de etkinliğe Avrupalı ​​liderler, ABD Başkanı Joe Biden, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ve diğerlerinin yanı sıra Normandiya çıkarmasından sağ kurtulanlar katılacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu