Yunanistan Haber

Miçotakis: “Daha Güvenli Bir Vatan Teslim Etmek Görevimdir”

"Amacımız, caydırıcılık kapasitemizin kimse tarafından sorgulanmamasıdır. Yunanistan, Doğu Akdeniz'de bir istikrar ve güvenilirlik kutbu olarak gücünü daha etkin bir şekilde sergileyecektir."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Fransız yapımı yeni nesil Belharra sınıfı fırkateynlerin ilki olan “Kimon”un Yunan Deniz Kuvvetleri’ne katılım töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Miçotakis, savunma yatırımlarının temel amacının caydırıcılık ve Doğu Akdeniz’de istikrar olduğunu vurguladı.

“Caydırıcılık Gücümüz Sorgulanamaz”

Törende konuşan Başbakan Miçotakis, yeni fırkateynin Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin modernizasyon stratejisinin kritik bir parçası olduğunu belirtti. Miçotakis, “Amacımız, caydırıcılık kapasitemizin kimse tarafından sorgulanmamasıdır. Yunanistan, Doğu Akdeniz’de bir istikrar ve güvenilirlik kutbu olarak gücünü daha etkin bir şekilde sergileyecektir” dedi.

18 Ay İçinde 3 Yeni Gemi Daha Geliyor

Başbakan, savunma alanındaki önceliğinin ulusal güvenlik olduğunu belirterek, “Kişisel olarak benim ve hükümetin en büyük borcu, bir sonraki nesle devraldığımızdan daha güvenli bir vatan bırakmaktır” ifadesini kullandı. Miçotakis ayrıca, önümüzdeki 18 ay içerisinde üç adet daha modern Belharra sınıfı fırkateynin donanmaya teslim edileceğinin müjdesini verdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu