Yunanistan Haber

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşecek

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme 12 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşme 12 Temmuz’da gerçekleştirilecek. İki liderin görüşmesi Vilnius’taki NATO Zirvesi çerçevesinde gerçekleşecek.

Görüşmenin, Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılımıyla saat 12.00’de gerçekleşmesi bekleniyor.

Görüşmede Yunanistan Başbakanı ile birlikte muhtemelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Alekandra Papadopulu Başbakan Miçotakis’in diplomatik danışmanı Anna Maria Bura da hazır bulunacak. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, yakın danışmanlarından basın sözcüsü Çağatay Kılıç’ın da hazır bulunması bekleniyor.

Atina’daki üst düzey kaynaklara göre, görüşmenin içeriğine ilişkin olarak tam net bir bilgi verilmezken, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Yunan diplomasisin, Türkiye ile aradaki farkın yalnızca kıta sahanlığının sınırlandırılması olduğunu ve ulusal egemenlik kazanımlarının müzakere edilmesinin mümkün olmadığını Türkiye’ye defalarca tüm tonlarıyla açıkça aktarıldığı ileri sürülüyor.

Yine aynı kaynaklara göre, Yunanistan diplomasisi, Türkiye’de yaşanan yıkıcı depremlerin ardından oluşan olumlu havanın devam etmesini bekliyor ve açık iletişim kanallarıyla konumunu belli ettiği belirtiliyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile yaptığı son görüşme sonrasında, “Yunanistan, Uluslararası Hukuk ve özellikle Deniz Hukuku temelinde diyalog koşullarını oluşturmak için Türkiye ile yaratılan olumlu iklimden yararlanmaya hazırdır” İfadelerini kullanmıştı.

Yunan basını, “Türkiye’nin, Savunma Bakanlığı basın temsilcisi Zeki Aktürk’ün son açıklamalarından da anlaşılacağı gibi, Yunanistan-Türkiye ilişkilerinin iyileştirilmesini dört gözle bekliyor.” İfadelerini kullanıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu