Batı TrakyaEditörün Yazıları

Metios ve Ekibinin 4 Yıllık Görevi Azınlığın Kantarında

Hesap zamanı geldi ve çattı. Seçilerek bir şey yapmadan her ay maaş alanlar mı? Kendi hesap kitabını düşünerek tekrardan ve yeni yeniden aday olanlar mı?

Hesap zamanı geldi ve çattı. Seçilerek bir şey yapmadan her ay maaş alanlar mı? Kendi hesap kitabını düşünerek tekrardan ve yeni yeniden aday olanlar mı? Yoksa gelmekte olan değişimin yanında yumruğu masaya vurabilecek Yerel Yönetimlerde deneyimi olan Azınlık insanını seçmek mi? Seç seç al ey Azınlık…. Kaderini belirleyeceksin.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaletinde nefesler tutuldu ve artık 4 yıllık Hristos Metios iktidarına hesap sorma zamanı geldi çattı. Konu çok basit, Batı Trakya Azınlık insanında “Bizim Vali”, “Bizim Metios” gibi alışagelmiş sözlü uyutma politikaları devam mı edecek? Veya artık ok yaydan çıkmış vaziyette, köyler boşalırken, gençler Batı Trakya’yı terk ederken, AB programlarında değerlendirilemeyen ve bekletilen destek programları Miçotakis hükümetinin Atina merkezli politikaları içinde uyumlu bir şekilde “ekonomik asimilasyon” ve göçe zorlama devam mı edecek.

Artık bir bakıma Azınlığın geleceği gerçekten söz konusu, cesaretle yapılmayanların üzerine gitmek, baştakilere, seçilenlere ve 4 yıl boyunca masa başında oturanlara hesap sormak ve gerekeni yapma zamanıdır. Haaa, bana uyar, birileri maaşlarını alsın diye bu seçimlerde de bu anlayışla oy verilecekse de paşa gönlünüz bilir. Herkes kendi çıkarına bakıyor olduğunu artık herhalde bu Azınlık insanı anlamıştır diye de düşünmek gerek.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet bölgesinde artık nehirde akan suyun yolu belli oldu. Drama, Kavala-Sarışaban, İskeçe, Gümülcine ve koskocaman Meriç (Evros) illerindeki hareketlilik kendini iyice belli etmeye başladı. Metios yönetimine tepkiler özellikle bu yukarıdaki bölgelerde yaşayan Hristiyan hemşehrilerimiz tarafından açıkça dile getiriliyor. Herkes, “Metios bölgemize uğramadı, bir çivi dahi çakmadı, Kavala köprüsü yıllarca yıkık kaldı, keza Kuruçay köprüsü de aynı” diye sitem ediyor. Vatandaş kızgın ve kırgın.

Ya Azınlık Metios yönetiminden istediğini alabildi mi? Üstelik de iktidarda Yeni Demokrasi (Nea Dimokratia) partisi, Başbakan ise Miçotakis, bir de Metios da Yeni Demokrasi Partisinin DMT Eyaletinde desteklediği aday. Yapılan işler Azınlığı tatmin ediyorsa, Azınlık insanı hayatından memnun ise, Avrupa Birliği’nin en geri kalmış bölgesine akan paralar bu bölgede yaşam seviyesini yukarıya doğru çekmiş ise o zaman her şey tamam demektir. Bir sorun yok!

Ammaaaa, 12 Ocak 2021 tarihinde Rodop ilinin bazı bölgelerinde yaşanan sel felaketi, yangınlar ve benzeri doğa felaketleri başta olmak üzere “Kuş uçmaz, Kervan geçmez” bölge hızla boşalıyor ve fakirleşiyorsa işte o zaman bir sorun var demektir. O sorunun başlıca mimarları da Yerel Yönetimlerin başında olanlardır.

Şimdi artık özellikle azınlık insanı yaşam standartlarını ön planda tutarak oyunu kullanacağı zaman yaklaşıyor. Kim kime isterse oy versin, ona karışacak değiliz, o hakkı kendimizde bulmuyoruz. Ancak bir bütün olarak bölgede Azınlığın hak hukuku konu olduğunda tabii ki de yazacağız, soracağız. Sormazsak, yazmazsak işte o zaman bizler de basın olarak en az Yerel Yöneticiler kadar sorumluyuz.

Devamı gelecek, konuşacağız, yazacağız ve hep birlikte bizi yok sayanlara hesabı sandıkta keseceğiz…… Atina’da başbakanlık Maksimu Sarayı’nda oturan Başbakan Miçotakis bir kez daha Azınlığın mesajını alacaktır….

Dora Bakoyanni misali tehditlere bu Azınlığın asla papuç bırakmadığı bir kez daha görülecektir.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu