Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Metios, “Bize Verdi Talkını, Kendi Yuttu Salkımı” Bu Yazıyı Okuyunuz!

Sonraki pişmanlık işe yaramıyor. Bizi oy uğruna kandıranlara faturayı bu Pazar günü kesmeliyiz. Bunun başka yolu yok!

Sonraki pişmanlık işe yaramıyor. Bizi oy uğruna kandıranlara faturayı bu Pazar günü kesmeliyiz. Bunun başka yolu yok!

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, 8 Ekim yerel seçimler öncesinde İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde vardiyalı eğitim sorununun çözüldüğüne dair söz vermişti, ama malesef Metios 4 yıl boyunca olduğu gibi Batı Trakya’da Azınlığa yönelik bu sözünü de yerine getiremedi. Biz de kendisini geçtiğimiz hafta seçim sandıklarında ödüllendirdik. Bu Pazar günü seçimlerin ikinci turunda artık Metios’u Azınlığa en çok hizmet eden bir siyasi olarak bir dönem daha göreve getiririz. Sonra da “o işimiz olmadı”, “bu sorunumuza çözüm yok” gibi gibi söylemlerle kendimizi avuturuz olur biter.

Galiba Batı Trakya Azınlık insanı Batı Trakya’daki geleceği ile ilgili devasa tehlikenin gerçek anlamda varlığını anlamışa benziyor. Önceki hafta Eyalet Başkanlığı ile ilgili sandıklardan çıkan sonuç bunu gösteriyor.

Ey kardeşlerim! farkındamısınız ne yaptığınızın? Metios denilen adam 4 yıl boyunca bizi avuttu! Kalkınmadan mahrum bıraktı, sorunlarımızı dinler gibi yaptı ve umursamadı çünkü merkez Atina’da ağa babaları onu Batı Trakya’da bu olitikayı uygulamasını istiyor. Bunu da mı anlamadınız?

Bakın bugün onu kurtarsınlar ve seçtirsinler diye Miçotakis hükümetinin Maliye Bakanı Gümülcine’ye geliyor. Birileri de Dedeağaç’a ve İskeçe’ye geliyor. Atina ateş aldı ve Metios nasıl nasıl seçilmeli propagandası yapıyor.

Açıkça yazıyorum, Metios’un seçilmesi veya bijamalarını giyip evine gitmesi Azınlığın elinde. Nasıl şimdiye kadar hep Atina’ya gönderdiğimiz siyasileri becerisizlikle suçladıysak, şimdi bir seçmen olarak o becerisizlik taplosuna girmememiz için “iş başa düştü” zihniyetiyle hareket ederek gerçekleri görerek Pazar günü gerekeni yapmalıyız. Daha nasıl yazayım ki?

Azınlığa zerre kadar faydası olmayan bir siyasiyi tekrar göreve mi getireceğiz? Bize iş ve dış dünyada herkes güler. Azınlık olarak ezildiğimiz zaman da kimseye şikayet etmeyelim. Suç sadece ve sadece kendimizin başkasının değil.

“Masa başından kalkın, sahaya inin!”

Azınlığın STK, KURUM ve KURULUŞLARINA gelince de artık masa başından kalkın ve sahaya inin korkmayın. Azınlık insanının içine karışın! Herşeyi Azınlık insanına gerektiği gibi anlatın. Bölge Genel Sekreterliğin önemini vurgulayın izah edin. Saga sola gezileri bırakın! Zaman şimdi artık sorumluluk alma zamanı, birlik olma zamanı, gezme zamanı değil! Azıcık değil, çok gayret etmelisiniz. Bu Pazar gününün 5 yıl telafisi olmayacak. Bunu bilin. Azınlığımızı çok zor günler bekliyor ekonomik ve siyasi açıdan. Bizler hepimiz sorumluyuz.

“Kapalı kapılar ardında Azınlığı ince ince doğradı”

blank

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti ve İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Aile Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde vardiyalı eğitim sorununun çözüme kavuşturulmadığı belirtiliyor.

Yapılan açıklama aynen aşağıdaki gibidir:

İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİNDEKİ SORUN HÂLÂ ÇÖZÜM BEKLİYOR

blank

“Bilindiği üzere 2023-24 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde vardiyalı eğitim sorunu ortaya çıkmış ve bu sorunla ilgili bugüne kadar herhangi bir netice alınamamıştır.

2-Şu ana kadar yapılan tüm görüşme ve istişarelerden bir sonuç çıkmadığı gibi,vardiyalı eğitim sorununun çözümüne yönelik en son 10 Ekim’de Ortaöğretim Müdürlüğüne yatırdığımız ve çözümün nasıl olmasını beklediğimizi açıkça belirten dilekçemize de herhangi bir yanıt verilmemiştir.

3-Yetkililerden haklı taleplerimize cevap verilmesini ve sorunun bir an önce talebimiz doğrultusunda çözüme kavuşturulmasını beklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Bazı çok bilmişlere son defa hatırlatıyoruz. İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Devlet okulu değil AZINLIK okuludur.

Azınlık okullarının statüsü de bellidir.“

İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ ENCÜMEN HEYETİ

İSKEÇE AZINLIK ORTAOKULU VE LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu