Yunanistan Haber

Marinakis: “Yunanistan ve Kıbrıs (Güney) Tek Millet”

Yunanistan Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yaklaşan Güney Kıbrıs ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in yaklaşan Güney Kıbrıs ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Marinakis, Tarih yeniden yazılamaz. Yunanistan ve Kıbrıs (Güney) tek millet” ifadelerini kullandı.

Sözcü Marinakis, Türkiye Savunma Bakanlı tarafından Dendias’ın TSK hakkında yaptığı açıklamalara verdiği cevabı yorumladı. Marinakis yaptığı açıklamada, “Yunanistan’ın tutumu tüm hükümet ve vatandaşlar tarafından belirleniyor. Ben herhangi bir sabotaj görmüyorum ve kesinlikle farklı ifadeler, farklı pozisyonlar söz konusu değil. Yunanistan’ın tutumu açık, hükümetin tüm üyeleri tarafından ifade ediliyor ama sanırım tüm Yunan vatandaşları da bunu ifade ediyor. Başbakan da Cumartesi günü (20 Temmuz) Kıbrıs’ta (Güney) yapacağı tarihi öneme sahip bir konuşmada bunu dile getirecek. Tarih yeniden yazılamaz. Yunanistan ve Kıbrıs (Güney) tek millet. Geleceğe dönük ama her zaman Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde olacak bir çözüm istiyorlar.” İfadelerini kullandı.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu