Yunanistan Haber

“Mari’de (Tatlısu) Deniz Üssü Kurulması Kıbrıs’ın (Güney) Önceliği”

Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Vasilis Palmas, Mari'de (Tatlısu) çok amaçlı bir deniz üssü kurulmasının Güney Kıbrıs’ın önceliği olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Vasilis Palmas, Mari’de (Tatlısu) çok amaçlı bir deniz üssü kurulmasının Güney Kıbrıs’ın önceliği olduğunu söyledi.

RİK radyosunun “Sabah Yolculuğu” programında konuşan Bakan Vasilis Palmas, Güney Kıbrıs’ın jeopolitik olarak gelişmiş olduğunu ve bunun olumlu operasyon ve uluslararası misyonları destekleme yeteneği ile pratikte kanıtlanması gerektiğini söyledi.

Bakan Vasilis Palmas, projenin Avrupa Birliği ile istişarede bulunularak yürütüldüğünü ve Avrupa Birliği’nin (AB) İç Pazar Komiseri Thierry Breton’un geçtiğimiz hafta Lefkoşa’nın güneyinde yaptıkları toplantıda olumlu bir tutum sergilediğini sözlerine ekledi.

Savunma Bakanı, söz konusu proje için teknik çalışmanın sürdüğünü, Güney Kıbrıs’ın savunmasına da hizmet edecek üsse diğer devletlerden savaş gemilerinin de yanaşacağını kaydetti.

Savunma Bakanı ayrıca, Birleşmiş Milletler Barış Gücü UNFICYP’in görevden ayrılan İngiliz komutanının ölü bölgede tehlikeli durumlar yaratma olasılığına ilişkin dün yaptığı açıklamaları da yorumladı.

Bakan Vasilis Palmas, İngiliz komutanın yaklaşımının eşit mesafe politikası olduğunu, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ise her zaman kuvvetlerinin savunma düzenini sürdürdüğünü, egemenliğini her zaman korumak zorunda olduğunu belirtti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu