Yunanistan Haber

Larisa’da İsrailli Yetkililerin Varlığına Karşı Gösteri Yasağı

Atina’daki İsrail Büyükelçiliği yetkililerinin bir Yahudi sinagogunun açılışı için Teselye bölgesi Larisa’da (Yenişehir) bulunacak olmaları yerel halk tarafından protesto ediliyor.

Atina’daki İsrail Büyükelçiliği yetkililerinin bir Yahudi sinagogunun açılışı için Teselye bölgesi Larisa’da (Yenişehir) bulunacak olmaları yerel halk tarafından protesto ediliyor.

Larisa bölgesi halkı, Atina’daki İsrail Büyükelçiliği yetkililerinin bir Yahudi sinagogunun açılışı için Teselye bölgesi Larisa’da (Yenişehir) bulunacak olmaları nedeniyle Filistin’deki soykırıma karşı bir protesto gösterisi düzenleneceği duyuruldu. Ancak, Yunanistan Emniyet Teşkilatı (ELAS) kamu güvenliği gerekçesiyle şehirde tüm halka açık alanlardaki toplantılarını yasaklama kararı aldı.

Larisa bölgesi sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan çağrıda, “15 Haziran Pazar günü, dünyanın tüm şehirlerinde Filistin’deki soykırıma karşı gösteriler düzenlendiği, Gazze için Dünya Enternasyonalist Yürüyüşü kapsamında, Larisa’da katil devlet İsrail’in Büyükelçiliği yetkililerinin Yahudi sinagogunun açılışı için bulunacaklarını öğrendik. Yahudi cemaatinin dini etkinliklerine saygı duyuyoruz, ancak Filistin’de soykırım yapan ve İran’ın nükleer tesislerine saldırarak tüm Orta Doğu ve Akdeniz bölgesini belirsiz ve çok tehlikeli sonuçlarla ateşe veren terörist devlet İsrail’in yetkililerinin varlığına tahammül edemeyiz,” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, “Gazze’de siviller ve çocuklar öldürülürken, mahalleler yerle bir edilirken, hastaneler yıkılırken, siyonizmin Filistin’deki ilk sömürgeci planının ‘nihai çözümü’ olarak açlık dayatılırken, İsrail devleti yetkililerinin şehrimizde (Larisa) bulunması siyasi bir provokasyondur.

Holokost kurbanlarını derin saygıyla anıyoruz, Nazizmin suçlarını unutmuyoruz, insanlığın bir daha yaşamasını istemiyoruz ve bu yüzden terörist devleti ve Nazi katillerinin temsilcilerini şehrimizde kabul edemeyiz. Yeni Holokostlar yaşamak istemiyorsak, bugün İsrail devletini, ABD’yi, AB’yi ve onları destekleyen Yunan devletini kınayarak direnmek zorundayız. Larisa susmuyor. Bölgedeki savaşın kızışmasına karşı Filistin’in yanında, sokaklarda olacak,” denildi.

Toplantı, 15 Haziran Pazar günü saat 11:30’da Yahudi Şehitleri Meydanı’nda düzenlenecekti ve “Bir Daha Asla, Şimdi Demektir” sloganıyla Holokost anısına sahip çıkma sembolizmi taşıyordu.

ELAS’ın yasaklama kararı

Larisa Polis Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 15 Haziran 2025 Pazar günü saat 08:00’den 20:00’ye kadar Larisa şehrinin belirli cadde ve sokaklarla çevrili bölgesinde her türlü halka açık açık hava toplantısının yasaklandığı duyuruldu. Yasaklama kararı, sinagogun açılış etkinlikleri göz önüne alınarak, “kamu güvenliği için ciddi risk” ve “ilgili bölgedeki sosyo-ekonomik hayatın ciddi şekilde bozulması tehdidi” nedeniyle alındı.

Kararda ayrıca,

a) Orta Doğu’daki güncel durum ve

b) 15 Haziran 2025 Pazar günü saat 11:30’da Yahudi Şehitleri Meydanı’nda düzenleneceği duyurulan ve “Katil Devlet İsrail Büyükelçiliği Temsilcileri İstenmiyor, Filistin’e Özgürlük” başlıklı internet çağrısı yapılan gösteri de dikkate alındı.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu